Соціально-психологічна допомога постраждалим від домашнього насильства: на Франківщині працюють три мобільні бригади від фонду ООН

Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) з 2015 року втілює Програму з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству. У межах цього, UNFPA запустив мобільні...

Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) з 2015 року втілює Програму з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству. У межах цього, UNFPA запустив мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які надають підтримку постраждалим від домашнього насильства у 21 області України.

Про це пише “Галка” з посиланням на ЮНФПА Україна.

Три таких бригади працюють в Івано-Франківській області: 

  • Івано-Франківськ – +380678873327 / +380666896059
  • Калуш – +380676003146

Станом на червень 2023 року в Україні працює 98 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, що допомагають постраждалим від домашнього насильства. Команди мобільних бригад виїжджають на виклики у містах і громадах в 21 області, у тому числі й у важкодоступні місця, надаючи підтримку особам, які не мають доступу до спеціалізованих послуг або обмежені у пересуванні.

Соціально-психологічна допомога, яку надають мобільні бригади, включає: психологічну підтримку, інформування постраждалих осіб про доступні медичні, юридичні та інші послуги для подолання наслідків насильства. Команда бригад роз’яснює постраждалим їхні права та надає інформацію про можливості отримання допомоги. За необхідності, мобільні бригади можуть перевезти постраждалих до безпечного місця: кризової кімнати чи притулку.

Основна перевага мобільних бригад полягає: у їхній мобільності та здатності оперативно реагувати на виклики постраждалих осіб, забезпечуючи своєчасну допомогу. До складу кожної з мобільних бригад входять два фахівці – психолог(-иня) і соціальний(-а) працівник(-ця), а також водій(-ка) з автомобілем.

Довідка: Мобільні бригади UNFPA є важливим інструментом у боротьбі з домашнім насильством, вони надають відчуття безпеки та підтримки постраждалим. UNFPA разом з партнерами продовжує працювати над розширенням і покращенням доступу постраждалих до життєнеобхідних сервісів допомоги.

Мобільні бригади діють за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, у координації з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України. Крім того, послуги мобільних бригад можливі завдяки фінансовій підтримці урядів Великої Британії, Канади, США (Бюро гуманітарної допомоги USAID), Швеції, Фінляндії та Гуманітарного Фонду для України (UHF).

Категорії
Життя
Новини
Loading...