Як в бюджеті Івано-Франківська розподілені кошти, виділені для військових

В Івано-Франківській громаді запроваджено майже десяток програм допомоги військовим та їхнім родинам. Івано-Франківськ продовжує долучатись до допомоги військових, які боронять Україну від окупантів. Про...

В Івано-Франківській громаді запроваджено майже десяток програм допомоги військовим та їхнім родинам.

Івано-Франківськ продовжує долучатись до допомоги військових, які боронять Україну від окупантів. Про це розповів в ефірі радіо «Західний полюс» міський голова Руслан Марцінків.

Він закцентував на програмах, які діють в громаді і розповів, як розподіляються кошти, які виділяються для військових.

«У нас є декілька програм по яких фінансуються військові», – розповів мер.

Зокрема Руслан Марцінків виокремив такі напрями розподілу коштів.

Перший напрям – шефські угоди з військовими частинами, які знаходяться на території нашої Франківської громади.

«Тут ми перераховуємо кошти на придбання різних, необхідних речей військовим частинам. Не менше 20% коштів перераховується від ПДФО», – уточнив мер.

Закупівля дронів та необхідних речей по листах-запитах. Щотижня надходить 10-20 запитів від військових частин на квадрокоптери, будівельні матеріали чи інші речі. На цю програму вже виділено близько 120 мільйонів гривень.

«Вчора ми передали мавіки 3Т для нашого 50 полку Національної Гвардії України. Перед тим передали мавіки для третьої штурмової бригади. Зараз дрони і автомобіль передаємо для 79 бригади. Ми постійно комунікуємо і реагуємо на листи, відповідно допомагаємо військовим частинам», – каже Руслан Марцінків.

Третій напрямок – допомога конкретним військовослужбовцям з Івано-Франківської територіальної громади.

«Це програма 20 тисяч гривень на амуніцію. Станом на зараз 3150 бійців з нашої громади отримали цю допомогу. Ми постійно отримуємо заяви. Це більше 60 мільйонів гривень, які ми виплатили на амуніцію. Близько тисячі військових отримали допомогу при пораненні. Одразу по 10 тисяч та пізніше – 20 тисяч. Таких бійців вже понад тисячу», – розповів очільник громади.

Також діє програма для родин загиблих наших Героїв.

«Тільки за цей рік 212 родин отримали допомогу в розмірі 100 тисяч гривень. Крім того, щомісячно кожна родина отримує в межах прожиткового мінімуму допомогу», – відмітив міський голова.

Діти військовослужбовців до дня народження також отримують матеріальну допомогу.

Також зараз почали компенсовувати військовим, які отримали УБД – 25% за комунальні послуги.

«Держава компенсовує 75%, а 25% місто взяло на себе. Станом на цей рік ми вже компенсували близько 20 мільйонів гривень саме на послуги ЖКГ», – каже Марцінків.

Є програма допомоги і для тих, хто ще не отримав посвідчення учасника бойових дій.

«По 3 тисячі гривень надаємо тим, хто ще не оформив УБД, але має довідку про те, що він проходить службу», – відмітив мер.

Нещодавно внесли зміни в програму підтримки народжуваності в Івано-Франківській громаді.

«Також є програма підтримки новонароджених у сім’ї військовослужбовців. 50 тисяч гривень за народження дитини у міському пологовому», – розповів міський голова.

Родини військових також мають пільги у навчальних закладах.

«Крім того, є багато інших речей, якими допомагаємо. Це і безкоштовне харчування дітей військовослужбовців в школах та дитячих садочках. Компенсація за перевезення в громадському транспорті», – відмічає Руслан Марцінків.

Також діє благодійний фонд «Мій Івано-Франківськ»

«Не всі речі можна придбати за кошти з міського бюджету. В основному купляємо автомобілі, поповнюємо старлінки, є багато видатків на запчастини та інші речі. За цей рік ми близько 8,5 мільйонів гривень витратили через цей фонд для захисників. Підтримуємо волонтерські організації. Банально, але потрібно пальне, щоб привезти необхідні речі захисникам. Тому вже більше, як для 20 фондів за цей рік допомогли. Продовжуємо працювати на перемогу!», – резюмував міський голова.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...