Міський голова вийшов до людей: підсумки зустрічі з активістами під адмінбудинком

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зустрівся з громадою, яка зібралася під стінами адмінбудинку. Активісти хотіли зустрічі з владою, щоб з’ясувати як формується бюджет громади....

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зустрівся з громадою, яка зібралася під стінами адмінбудинку. Активісти хотіли зустрічі з владою, щоб з’ясувати як формується бюджет громади.

Про це пише MI100.

Поспілкувався з організаторами акції. Попросив сформувати письмово всі вимоги, з якими прийшли люди. А очільнику КЗ “Дім Воїна” Миколі Крошному доручив опрацювати їх. Будемо на них реагувати. Учасники акції питали, як формується бюджет громади. Розповів про принцип формування. І нагадав, що вже завтра можуть забрати військовий ПДФО у міста, з якого ми неодноразово мали змогу швидко допомагати нашим військовим. Але запевнив, що навіть попри це, місто допомагає військовим частинам, з якими співпрацює, і продовжить допомагати далі. Саме тому виділяються субвенції напряму. Бо на жаль, через процедури, не всі необхідні фронту речі може закуповувати місто. Також розповів, як закуповуються речі з листів-потреб від військових. Нагадаю, вже відреагували на 118 листів-звернень з військових частин, – зазначив мер міста.

Мерія також передає дрони, амуніцію, шиє форму. Кожному бійцю з громади виділяються кошти на амуніцію. А автомобілі купляють за готівку, бо з бюджету купувати не виходить.

Ми з заступниками завжди скидаємося на автомобілі з особистих коштів. Зараз придбали ще один автомобіль, який маємо передати. От зараз передали дрони Нацгвардії. Сьогодні предаємо Мавіки 93-ій бригаді “Холодний Яр”. В понеділок будуть передавати бійцям 10-ки. Всі ці передачі фіксуються. Командир ставить підпис та печатку, чим засвідчує, що отримав нашу допомогу, – додав Руслан Марцінків.

Не обійшлось й без питань про благоустрій і укриття. На укриття виділялися кошти безпосередньо школам і садкам. Протягом літа на всіх інспекціях мер заїжджав особисто інспектувати, як готуються укриття в освітніх закладах. Всі зусилля по максимуму спрямували на школи й садки, аби забезпечити дітям навчання. Сьогодні звучали нарікання на 13 школу, Марцінків пообіцяв заїхати і перевірити там укриття.

Підняли питання про посвідчення УБД, які видають з затримкою. Через це сім’ї військових не мають пільг.

Знаю про цю проблему. Разом з представниками 78 батальйону пояснили, як виробляється УБД. Його формує і видає регіональне відділення, тому місто жодним чином не має на це впливу. Тому місто прийняло програму про виплату 3 тис грн на послуги ЖКГ для військових з громади, які не мають УБД, – каже міський голова.

Міський голова вислухав усі думки та домовились зустрітися з ініціативною групою наступного тижня – 16 листопада.

Категорії
Uncategorized
Новини
Loading...