“Не хочемо сміттєзвалищ”: Франківщина об’єднується для екологічної перебудови

Івано-Франківська обласна державна адміністрація підписала меморандум про співпрацю та партнерство із Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Бурштинською, Городенківською, Калуською, Косівською та Надвірнянською...

Івано-Франківська обласна державна адміністрація підписала меморандум про співпрацю та партнерство із Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Бурштинською, Городенківською, Калуською, Косівською та Надвірнянською міськими радами.

Сьогодні разом із головою обласної військової адміністрації проводимо екологічний день на Івано-Франківщині. Зранку в нас було засідання басейнової ради річки Дністер. На Франківщині курсує делегація з Молдови. Ми сьогодні  маємо підписання меморандуму із громадами, щодо започаткування процесів розбудови системи управління відходами. В першу чергу з твердими побутовими відходами Івано-Франківської області, – зазначив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Міністр впевнений, що це дієвий план, який покаже дасть результат.

Я впевнений, що під відповідною координацією Івано-Франківською ОДА, той регіональний план буде дієвим та точно зможе показати, що Івано-Франківщина розуміє і знає, як поводитися із відходами…Всеж дуже багато залежатиме від громад, – зазначив Руслан Стрілець.

Управління побутовими відходами це виклик для держави та областей.

Екологічні питання для держави і нашої області є надзвичайно важливими. Управління побутовими відходами також виклик. Нашою областю напрацьовуються пропозиції втілення цього меморандуму. Громади виділяють землі, під конкретні цілі. Ми практично будемо реалізувати те, що підписали. Всі ми хочемо жити в тій країні, яка буде чистою. Ми не хочемо сміттєзвалищ. , – каже голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Регіональні об’єкти поводження з відходами планують розташувати у Бурштині(6,5 га), Городенці(6,0 га), Калуші(8,4770 га), Косові(4,0 га) та Надвірні(9,7728 га).

Протягом 10 місяців 2023 року ліквідовано 160 стихійних сміттєзвалищ, які становили 3926,4 м.кб.  Зараз на території області існує 15 діючих сміттєзвалищ. Найбільші розміщенні в Коломиї, Калуші та Городенці.

Категорії
Життя
Новини
Loading...