Президент Болгарії ветував поставку обіцяних 100 БТР Україні

Радев засумнівався в необхідності надання техніки Україні. Президент Болгарії Румен Радев наклав вето і повернув до парламенту закон Про ратифікацію угоди про надання Україні...

Радев засумнівався в необхідності надання техніки Україні.

Президент Болгарії Румен Радев наклав вето і повернув до парламенту закон Про ратифікацію угоди про надання Україні бронетранспортної техніки.

Про це повідомляється на сайті президента Болгарії.

Причинами такого рішення Радев вказує те, що депутати були “недостатньо знайомі з конкретними параметрами пожертвування, що не дозволяє їм об’єктивно оцінити, чи є надання обладнання необхідним”.

Крім того, болгарський президент зазначив, що не були враховані ні завдання воєнного часу, поставлені перед МВС, ні потреби поліції і безпеки країни.

За словами глави держави, надана Україні броньована всюдихідна транспортна техніка може бути використана для охорони болгарського кордону і надання допомоги населенню в разі стихійних лих і аварій, в тому числі у важкодоступних місцях.

“Я керуюся переконанням, що безпека, здоров’я і життя болгарських громадян повинні бути головним пріоритетом”, – заявив Радев.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...