Знайшли точки дотику й компроміси з урядом Польщі щодо блокування кордону, – посол Зварич

Переговори з польським урядом тривають, і певні точки дотику та компроміси вже знайдені, тож є достатньо пропозицій, щоб перевізники припинили блокування кордону з Україною....

Переговори з польським урядом тривають, і певні точки дотику та компроміси вже знайдені, тож є достатньо пропозицій, щоб перевізники припинили блокування кордону з Україною.

Про це в коментарі Укрінформу заявив посол України в Польщі Василь Зварич.

“Ми робимо все можливе, щоб цей протест швидше припинився, щоб рух на кордоні був розблокований. Ми продовжуємо переговори з польським урядом, знайшли певні точки дотику й компроміси. І дуже сподіваємося, що для протестувальників цих пропозицій, які ми разом з польським урядом напрацювали, буде достатньо, аби припинити протест”, – зазначив Зварич.

За його словами, немає жодних підстав, аби акції з обмеженням руху на кордоні тривали. Також він додав, що кожний день протесту завдає великих збитків як українській економіці, так і бізнесу Польщі та інших країн.

“Ми можемо всі питання, які турбують польських протестувальників, вирішувати за столом переговорів. Але хочемо бачити добру волю і з їхнього боку, щоб питання врегулювати, а не ще більше загострювати”, – наголосив він.

Посол зауважив, що вимоги стосовно дозволів на міжнародні вантажні перевезення не є питаннями, які треба вирішувати вже зараз, додавши, що це компетенція ЄС, тому обговорювати це питання потрібно разом із Брюсселем.

“Але поки триває російська агресія, ми не можемо самі собі повернути ці дозволи, оскільки це ще більше вдарить по економіці України. А в умовах війни надходження до бюджету є вкрай необхідним для зміцнення обороноздатності Української держави”, – пояснив Зварич.

Посол висловив сподівання, що протестувальники з розумінням поставляться до вже напрацьованих з польським урядом рішень, вказавши, що іншого шляху, крім як домовлятися, у сторін немає.

Зварич також висловив думку, що питання кордону має вирішуватися комплексно. Передусім, розширення пропускної здатності має відбуватися шляхом розширення нових пунктів пропуску, розбудови інфраструктури.

“Те, що повномасштабно запрацює ПП “Угринів – Долгобичув” буде позитивним моментом в комплексному врегулюванні цієї проблеми”, – резюмував він.

Категорії
Економіка
Новини
Loading...