У Франківську винесли вирок колаборанту з Херсонщини

Суд в Івано-Франківській області призначив 10 років в’язниці колаборанту з тимчасово окупованої Горностаївської територіальної громади Херсонської області Про це повідомили у Службі безпеки України в...

Суд в Івано-Франківській області призначив 10 років в’язниці колаборанту з тимчасово окупованої Горностаївської територіальної громади Херсонської області

Про це повідомили у Службі безпеки України в Івано-Франківській області.

За даними спецслужби, житель села Велика Благовіщенка 1991 р.н. працює на загарбників “начальником відділу пенсійного фонду в Горностаївському муніципальному окрузі”.

“Чоловік виявив свою проросійську позицію та почав пропагувати “русский мір” одразу після приходу військ агресора. На початку 2023 року чоловік влаштувався на службу в окупаційний “пенсійний фонд”. На цій посаді фігурант збирав списки місцевих мешканців, їздив районом у складі мобільного “офісу” та давав інтерв’ю проросійським пропагандистам”, – йдеться у повідомленні.

Суд визнав чоловіка винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 ККУ) і призначив йому 10 років в’язниці.

“Після деокупації Херсонщини на нього чекає ув’язнення на строк 10 років, позбавлення права обіймати адміністративні посади на строк 15 років та конфіскація майна”, – зазначили в СБУ.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...