Прем’єр Британії сьогодні завітає до Києва: оголосить про новий пакет допомоги

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 12 січня здійснить робочий візит до Києва та зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляється на сайті британського...
Britain's Prime Minister Rishi Sunak leaves 10 Downing Street to go to the House of Commons for his weekly Prime Minister's Questions in London, Wednesday, Sept. 6, 2023. (AP Photo/Kin Cheung)

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 12 січня здійснить робочий візит до Києва та зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

“Прем’єр відвідає Київ сьогодні (у п’ятницю), щоб оголосити новий великий пакет підтримки й підтвердити тісне партнерство Британії та України”, — мовиться у повідомленні.

Водночас зазначається, що Британія надасть 2,5 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги Україні у 2024-2025 роках, що на 200 мільйонів фунтів стерлінгів більше, ніж у попередні два роки.

З 2,5 мільярда фунтів стерлінгів щонайменше 200 мільйонів буде витрачено на значний поштовх для швидкої закупівлі та виробництва тисяч військових БПЛА для України, включно з розвідувальними, ударними та морськими дронами.

“Це буде найбільша поставка безпілотників до України з будь-якої держави. Більшість дронів буде виготовлено у Британії, і Міністерство оборони працюватиме з партнерами, щоб значно збільшити кількість БПЛА, наданих для оборони України”, — пояснили в уряді.

Очікується також, що Сунак підпише із Зеленським угоду про співпрацю у сфері безпеки, яка передбачає обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну і військову підготовку, а також оборонно-промислову співпрацю.

У межах візиту до Києва глава британського уряду зустрінеться з працівниками ДСНС, які ліквідовують наслідки російських обстрілів.

Окрім цього, буде виділено 18 мільйонів фунтів стерлінгів на гуманітарну допомогу, допомогу в зміцненні енергетичної інфраструктури України та більше фінансування для онлайн-навчання англійської мови.

“Я тут з одним повідомленням: Велика Британія не відступить. Ми будемо з Україною в її найтемніші години й у кращі часи, що прийдуть. Британія вже є одним з найближчих партнерів України, тому що ми визнаємо, що їхня безпека — це наша безпека”, — заявив Сунак.

Прем’єр додав: “Сьогодні ми йдемо далі, збільшуючи нашу військову допомогу, надаючи тисячі найсучасніших безпілотників і підписуючи нову історичну безпекову угоду, щоб надати Україні гарантії, яких вона потребує на довгострокову перспективу”.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...