Як працює криптокредитування під заставу?

Кредит криптовалют під заставу – це інструмент, який надає можливість користувачам використовувати свої цифрові активи як заставу для отримання кредиту або позики в іншій криптовалюті....

Кредит криптовалют під заставу – це інструмент, який надає можливість користувачам використовувати свої цифрові активи як заставу для отримання кредиту або позики в іншій криптовалюті. Заставу використовує більшість великих та ліквідних бірж, які відкривають доступ до криптокредитів. Наявність заставної суми надає можливість додатково захистити позикодавців, бо у випадку неповернення кредиту застава буде використана саме для цього. Зверніть увагу, що на інших торгових майданчиках крипто-кредити без застави завжди мають більший відсоток. 

Особливості криптокредитування з заставою

Ключові характеристики процесу передбачають наступні моменти, які варто врахувати:

  • Застава в цифрових монетах.

Ви вносите свої криптовалютні активи, такі як Bitcoin, Ethereum чи інші, як заставу для отримання кредиту в криптовалюті. Сума позики може залежати від поточної вартості обраної вами цифрової монети.

  • Оцінка вартості застави.

Платформа, де ви берете кредит, визначає вартість вашої криптовалюти та встановлює максимальну суму, яку ви можете отримати в якості позики. При цьому враховуються різні фактори: тип цифрового активу, його ринкова вартість та ін. У спеціальних розділах кредитування на таких біржах, як WhiteBIT, Binance, ви можете скористатись кредитним калькулятором.

  • Відсоткова ставка та терміни.

В процесі кредитування грає роль не лише на крипто курс, а й відсоткова ставка та термін використання позикових коштів. Відсоткова ставка може бути фіксованою або плаваючою. Вона встановлюється на основі ринкових умов та стійкості до ризику.

  • Повернення криптовалюти в кредит та відшкодування відсотків.

Користувач має певний термін для повернення кредиту разом з відсотками. Якщо ви не виконуєте свої зобов’язання, майданчик може використати вашу заставу для погашення заборгованості.

Характеристики процесу надання та використання позик онлайн в Україні на біржі

Зазвичай ви можете отримати кредит в іншій криптовалюті, навіть якщо ви вносите заставу в цифрових монетах, які відмінні від позикових. Багато криптобірж використовують технологію блокчейн для автоматизації процесів, що зменшує вартість операцій та виключає необхідність задіяння посередників. На сайтах ліквідних платформ ви можете ознайомитись з програмами кредитування. Наприклад, у розділі WhiteBIT borrow на одній із найбільших бірж в Європі – WhiteBIT.

Високий рівень прозорості та конфіденційності операцій забезпечується за рахунок публічного блокчейну та дотримання всіх умов безпеки. Програма WhiteBIT loan є ефективною та захищеною за рахунок функціонування на основі однієї з найбезпечніших бірж.

При використанні криптокредитування під заставу важливо вивчати умови кредиту, розуміти ризики та дотримуватися всіх правил гарантії безпеки. Не забувайте, що ціна цифрових активів змінюється, тому існує ризик втрати вартості застави, що ускладнить процес повернення кредиту. Якщо ви спостерігаєте різкі коливання крипторинку, проаналізуйте раціональність використання наведеного інструменту.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...