Підприємницька п’ятниця на релокованому виробництві

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків завітав на підприємницьку п’ятницю в салон сонцезахисних систем “КароМполь”. Це підприємство – сімейний бізнес. Його започаткували у 2019 році у Покровську....

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків завітав на підприємницьку п’ятницю в салон сонцезахисних систем “КароМполь”. Це підприємство – сімейний бізнес. Його започаткували у 2019 році у Покровську. Та війна внесла корективи в роботу. 

Гульнара власниця салону “КароМполь” зараз з доньками живе та працює в Івано-Франківську працює з липня 2022 року, а її чоловік, Михайло, з 24 лютого 2022 року захищає Україну на фронті.

«Системи для внутрішнього та зовнішнього сонцезахисту. Почалося з того, що ми відчули потребу цих конструкцій. Але помітили, що нема на ринку достатньої пропозиції. Він створений у Донецькій області, а у 2022 році релокований до Івано-Франківська. Назва Карамполь утворена з імен 2-х дочок: Кароліна і Поліна. У нас є сайт, сторінки у соцмережах. Сучасні системи сонцезахисту можуть бути автоматизовані, чи на ручному управлінні. З актуальних на сьогодні – маркізи, мультиштори, римські штори тощо. Автоматизовані системи сонцезахисту тільки набирають популярності», – розповідає про свою справу Гульнара, власниця салону сонцезахисних систем. 

Жінка зізнається, що після повномасштабного вторгнення їхній салон не припинив роботу, працювали онлайн, оскільки було чимало замовлень: люди купували жалюзі та штори для світломаскування. Однак влітку 2022 року вирішили переїхати на захід України та релокувати свій бізнес.

«На сьогодні до громади релокувалося 79 суб’єктів: харчова, текстильна промисловість, ІТ-компанії. Зараз тенденція не стільки релоковувати підприємства, а приїжджають до міста, освоюються і відкривають тут своє, продовжують свій бізнес, який був там. Не стільки перевозять обладнання, скільки створюють нові робочі місця тут», – каже Наталія Дмитраш, начальник управління праці.

В часі війни важливо підтримувати бізнес. Робота кожного підприємця непроста, а зараз й поготів, – каже міський голова Івано-Франківська. Тому і є така ініціатива як підприємницька п’ятниця.

«Це родинний бізнес. Чоловік власниці захищає Україну у лавах ЗСУ. Сама дружина з дітьми переїхала з Покровська. Мені також доводилося там бувати. Зараз сім’я проживає у Франківську. Адже Покровськ зараз недалеко від фронту, тому бачимо, що змушені були переїхати. Закликаю підтримувати місцевий, релокований бізнес. Бо це економіка і робочі місця, податки і доходи», – каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. 

Категорії
Місто
Новини
Loading...