Після важкої хвороби помер український політик Геннадій Москаль

У віці 73 років помер український політик, колишній голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль. Про це 17 березня повідомили народні депутати Микола Княжицький та Олексій Гончаренко....

У віці 73 років помер український політик, колишній голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

Про це 17 березня повідомили народні депутати Микола Княжицький та Олексій Гончаренко.

«Після важкої хвороби помер Геннадій Москаль. Вічна памʼять. Співчуття родині. Він займав багато державних посад, був справжнім патріотом і людиною талановитою», — написав Княжицький.

Про Геннадія Москаля

У 1980-1990-х Геннадій Геннадійович працював у правоохоронних органах. З червня 2001 року був призначений головою Закарпатської обласної державної адміністрації. У 2002-му він здобув науковий ступінь кандидата юридичних наук.

З листопада 2005-го по квітень 2006-го Геннадій Москаль обіймав посаду голови Луганської ОДА.

У ході позачергових парламентських виборів 2007 року Москаль балотувався у Верховну Раду за списками політичної партії «Наша Україна — Народна самооборона». На момент проведення виборів був безпартійним. Після парламентських виборів 2012-го вдруге потрапив до Верховної Ради, балотувавшись за списками «Батьківщини».

У вересні 2014-го тодішній президент Петро Порошенко призначив Геннадія Москаля на посаду голови Луганської ОДА. З липня 2015 року Москаль знову очолював Закарпатську ОДА.

У квітні 2019 року Геннадій Москаль подав у відставку, а вже в червні новий президент Володимир Зеленський звільнив Москаля разом з іншими головами ОДА.

Геннадій Москаль — Заслужений юрист України та має чимало нагород, зокрема Орден «За заслуги» ІІІ ступеня та Медаль «За бездоганну службу» III, II ступенів.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...