У москві масштабний теракт

Увечері в п’ятницю, 22 березня, у підмосковному Crocus City Hall невідомі в камуфляжі відкрили стрілянину з автомата по людях. За даними російських ЗМІ, інцидент...

Увечері в п’ятницю, 22 березня, у підмосковному Crocus City Hall невідомі в камуфляжі відкрили стрілянину з автомата по людях.

За даними російських ЗМІ, інцидент стався перед початком концерту гурту “Пикник”. Очевидці розповідали, що чоловік стріляв з автомата, а також кидав петарди. Повідомлялося про щонайменше 12 убитих і 35 поранених.

Спочатку в мережі опублікували відео, на яких люди ховаються від стрільця в будівлі. Пізніше стало відомо, що нападників могло бути двоє або троє. На одному з роликів можна побачити, як двоє чоловіків у масках заходять у будівлю і стріляють.

Оновлено о 22:45: Уповноважена з прав дитини в Московський області Ксенія Мішонова повідомила, що серед постраждалих є діти.

Оновлено о 22:25: Площа пожежі становить майже 13000 кв.м, людям не рекомендують виходити на вулицю, оскільки існує загроза отруєння продуктами горіння.

Тим часом ЗМІ повідомляють, що у стрілянині в Підмосков’ї підозрюють трьох уродженців Інгушетії. 

Оновлено о 22:00: У “Крокусі” почалася сильна стрілянина, там перебувають три групи спецпризначенців. Водночас повідомляється, що одного з нападників могли затримати.

Оновлено о 21:55: За даними Baza, терористи нібито зникли на білому седані. В автомобілі можуть перебувати кілька озброєних чоловіків у зелених камуфляжних костюмах.

Оновлено о 21:50: Російські ЗМІ пишуть, що на стоянці біля концертного залу перевіряють замінований “підозрілий білий мікроавтобус з українськими номерами старого зразка”, на якому нібито могли приїхати нападники.

Оновлено о 21:20: ФСБ Росії повідомило, що внаслідок атаки, за попередніми даними, загинуло 40 осіб. Будівля продовжує горіти, 

За словами очевидців, “Крокус” атакували з трьох боків молоді люди в камуфляжі, на деяких були бронежилети. Судячи з опублікованих відео, вони почали розстрілювати людей ще на вулиці.

У приміщенні могло перебувати до 6200 осіб, оскільки на концерт продали всі квитки. Також пишуть, що в охоронців не було вогнепальної зброї, тільки кийки та електрошокери.

Оновлено о 20:50: Нападники могли піднятися з підземної парковки, пишуть російські ЗМІ. За іншими даними – їм вдалося втекти. 

Пожежники гасять дах будівлі, також для скидання води задіяні вертольоти.

Оновлено о 20:40: У Москві ввели план “Сирена”, збирають особовий склад поліції для посилень. Аеропорти Внуково, Шереметьєво, Домодєдово, а також РЖД посилили заходи безпеки.

Оновлено о 20:35: Силовики пішли на штурм будівлі. Спецслужби вважають, що нападники можуть залишатися в Crocus City Hall і готуватися до бою.

Унаслідок нападу загинуло багато людей, тіла виносять і з іншого виходу, пише ВЧК-ОГПУ.

Оновлено о 20:25: За даними ЗМІ, вбито вже 50 осіб, понад сто поранено. Кілька нападників могли забарикадуватися всередині будівлі. Очевидці описують те, що відбувається так:

“Щойно звідти, ледве вибралися… просто тваринний жах. Ми біжимо, а ззаду автоматна черга”.

“Сховалися в якомусь кутку, там тиснява на ескалаторі була, скляні двері розбивали руками, ногами… Не опишеш весь жах”.

“Щонайменше п’ять осіб, бородаті. Діють, як підготовлені й навчені бойовики. У момент проходу до будівлі вбили охоронців і людей, які стояли біля дверей. Потім заблокували головний вхід. Терористи озброєні автоматами АКМ. Деякі несуть на собі розвантаження з різними боєприпасами. Щонайменше двоє з нападників мають при собі рюкзаки, можливо, із запальною сумішшю”.

Оновлено о 20:00: У мережі пишуть, що пожежу не гасять, оскільки чекають на прибуття спецпризначенців. Тим часом уже почала руйнуватися покрівля.

Категорії
Новини
Новини
Loading...