У Калуші висадили алею “ВПО Луганщини” з-понад 400 цибулин тюльпанів

Понад 400 тюльпанових цибулин сьогодні висадили у міському парку ім. Івана Франка, що у Калуші. Про це повідомив міський голова Калуша Андрій Найда. Ідейницею...

Понад 400 тюльпанових цибулин сьогодні висадили у міському парку ім. Івана Франка, що у Калуші.

Про це повідомив міський голова Калуша Андрій Найда.

Ідейницею створити тюльпанову алею є Тетяна Жук – жителька Сєвєродонецька Луганської області, яка через війну змушена була покинути власну домівку, та оселилася в Калуші разом з родиною.

Тюльпани – це улюблені квіти Тетяни. Свого часу безліч висадила в себе на дачі, проте через ворога так і не змогла побачити як вони квітнуть. Має мрію висадити алею тюльпанів у своєму рідному місті після його деокупації, – йдеться у повідомленні.

Своєю ідеєю поділилася минулоріч у соцмережах із закликом про збір тюльпанових цибулин від людей, яким теж довелося залишити свій дім. Охочих виявилося чимало. Долучилися й військові. Посилки з тюльпанами надходили навіть з Авдіївки, а також з Києва, Кривого Рогу та з країн Європи – Чехії, Німеччини, Італії та інших. Таким чином українці з різних куточків землі об’єдналися в єдине навколо ідеї Тетяни Жук – створення алеї «Сили невтомлених».

Поки Україна відстоює своє право на вільне майбутнє, наші незламні Захисники дають відсіч ворогові та відвойовують кожен клаптик української землі – тюльпанова алея буде квітнути у нашому парку, як символ єдності, нескореності та продовження життя. А як тільки ми здолаємо ворога і Сєвєродонецьк стане деокупованим, як і інші тимчасово захоплені міста, – ці тюльпани замайорять з новою силою на рідній Тетяні Луганщині. Усі ми в це щиро віримо!, – додав Найда.

Сьогодні тюльпани висаджували внутрішньо переміщені особи з різних міст України, які проживають в Калуській та сусідніх громадах.

Категорії
Новини
Новини
Loading...