Священник УПЦ МП з Франківщини отримав підозру в колабораційній діяльності

Священнослужитель УПЦ МП Руслан Калинчук, родом з Надвірнянського району, отримав від СБУ підозру в співпраці з ворогом. Про це стало відомо з джерел у...

Священнослужитель УПЦ МП Руслан Калинчук, родом з Надвірнянського району, отримав від СБУ підозру в співпраці з ворогом.

Про це стало відомо з джерел у Надвірнянському районі, де спецслужбовці проводили обшук у домі Калинчука, пише risu.ua.

Обшук відбувся у межах більш масштабної спецоперації. Про неї пресслужба СБУ повідомляла минулого тижня. Тоді в Києві було нейтралізовано злочинну організацію, яка проводила інформаційні диверсії на замовлення ФСБ.

До угруповання входило понад 15 учасників, чотирьох ключових фігурантів СБУ затримала. Серед них – координатор злочинної мережі, один із очільників столичного храму УПЦ МП. Координатор давав завдання учасникам мережі готувати та поширювати спеціально підібрану, недостовірну, неповну та упереджену інформацію з церковних питань.

Завданням було розпалювати протиріччя, релігійну ворожнечу, провокувати конфлікти, підривати державний суверенітет, територіальну цілісність, демократичний конституційний лад та інші життєво важливі національні інтереси України.

Категорії
Новини
Новини
Loading...