Російські військові обстрілами пошкодили близько 80% потужностей ДТЕК

У березні російські війська щонайменше 10 разів поцілили по обʼєктах генерації та розподілу ДТЕК. Окупанти пошкодили близько 80% встановленої потужності енергокомпанії. Про це розповів...
Співробітники ДТЕК "Одеські електромережі" під час робіт з усунення наслідків ракетного обстрілу на Одещині, 7 грудня 2022 р. 5 грудня російські окупанти здійснили масовану ракетну атаку на об'єкти критичної інфраструктури України. Сили протиповітряної оборони збили 61 із понад 70 ворожих ракет. Згодом стало відомо, що були попадання ракет до енергооб'єктів у Київській, Вінницькій, Одеській областях. В Одесі після ракетних ударів зникли електро- та водопостачання, було зупинено роботу всіх котелень. Увечері 6 грудня у місті відновили водопостачання, 7 грудня – теплопостачання. Також з 5 грудня в Одесі не курсують тролейбуси та трамваї. Фото Гіманов Олександр / УНІАН

У березні російські війська щонайменше 10 разів поцілили по обʼєктах генерації та розподілу ДТЕК. Окупанти пошкодили близько 80% встановленої потужності енергокомпанії.

Про це розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в етері національного телемаратону «Єдині новини» 30 березня.

«У нас учора була атака. Це вже, якщо рахувати в березні, 10 чи 11. Але якщо говорити про масштаб, то це така друга за масштабом атака у березні. Тиждень тому була попередня. Наслідки цих двох атак, які були дуже “результативні” — пошкоджено дуже багато обʼєктів генерації», — наголосив він.

За словами Сахарука, нині 5 із 6 теплових електростанцій ДТЕК пошкоджені «дуже сильно» — деякі блоки зруйновані майже повністю, деякі — частково. Також є руйнації на інших обʼєктах генерації, зокрема на Зміївській ТЕС, що в Харківській області.

Також обʼєкти розподілу компанії зазнали масованих атак і «дуже серйозної шкоди» по всій країні.

«Тобто зараз ми маємо ситуацію, коли близько 80% встановленої потужності, яка у нас була до атак минулого тижня, пошкоджені або зруйновані повністю», — наголосив представник ДТЕК.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...