На Прикарпатті викрили злочинну групу, яка переправляла ухилянтів за кордон

Фігуранти допомагали ухилянтам покинути межі України поза пунктами пропуску – сплав по Тисі або похід гірськими лісами. Служба безпеки та поліція Івано-Франківщини викрили міжрегіональну...

Фігуранти допомагали ухилянтам покинути межі України поза пунктами пропуску – сплав по Тисі або похід гірськими лісами.

05 scaled

Служба безпеки та поліція Івано-Франківщини викрили міжрегіональну злочинну групу, яка переправляла військовозобов’язаних за кордон через Тису та «по зеленці».

До складу угруповання входили четверо учасників – мешканці Прикарпаття та Закарпаття: 51-річний чоловік та 45-річна жінка, а також подружжя – 38-річна мешканка Закарпаття та 26-річний іноземець, пише ПІК.

“Організатори, двоє мешканців Івано-Франківщини, підшукували клієнтів та допомагали їм потрапити в прикордонну область. А їхні спільники з Мукачівського району Закарпаття інструктували ухилянтів та допомагали їм перетнути кордон вплав рікою або гірськими лісами”, – інформує СБУ.

Середня вартість такої «послуги» становила 9 тис євро, залежно від клієнта та умов маршруту.

СБУ та поліція задокументували переправлення зловмисниками двох військовозобов’язаних, яким допомогли виїхати з України за 6,5 та 11,5 тис євро відповідно.

Правоохоронці затримали мешканців Закарпаття на спробі переправлення за кордон чергового «клієнта». Після цього в Івано-Франківську затримали організаторів злочину.

06 scaled

Під час 18 обшуків в Івано-Франківській та Закарпатській областях правоохоронці вилучили у фігурантів:

  • гроші в сумі понад пів мільйона гривень у різних валютах;
  • мобільні телефони, флешки, банківські картки;
  • автомобіль «Mercedes», який використовували для перевезення ухилянтів;
  • упаковки з речовинами, пристрої для зважування і фасування, незареєстровану вогнепальну зброю.

Чотирьом фігурантам оголосили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

“Трьом із них суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави, четвертому фігуранту призначено домашній арешт. Організаторам та їхнім спільникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна”,  – йдеться у повідомленні.

01 scaled
02 scaled
434236105 1408979819726288 8453210851843142060 n scaled
Категорії
Трафунки
Новини
Loading...