У громаді триває голосування за кращі проекти у межах програми «Бюджет участі»

Усього 108 проектів-кандидатів на фінансування реалізації за кошти міського бюджету. Здебільшого голосують онлайн, однак люди часто приходять  особисто віддати свій голос у ЦНАПах громади....

Усього 108 проектів-кандидатів на фінансування реалізації за кошти міського бюджету.

Здебільшого голосують онлайн, однак люди часто приходять  особисто віддати свій голос у ЦНАПах громади. За улюблені проекти голосує і міський голова Руслан Марцінків. Впевнений, Бюджет участі – це хороша нагода за активності мешканців, зробити місто кращим.

«Голосував за ті проекти, які вважаю, що є на часі. За дрони проголосував, тому що досить мало там голосів. То людина з села, чия ініціатива, тому хочеться, щоби той проект все-таки отримав достатню кількість голосів. Також по вулицях теж багато знаю, підтримав одну з вулиць, яка дійсно потребує ремонту вже давно. Школи, дитячі садочки, позашкілля, тобто ті заклади, які є активні, які сьогодні хочуть показати свою роботу і щось прагнуть. А насправді всі великі молодці, хто подав проекти, незважаючи ні на що, 108 учасників. І я надіюся, що не менше 50-55 переможців буде в цьогорічному Бюджеті участі», – зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Хтось голосує лише за один проект, а хтось віддає свої голоси одразу у 6-ьох категоріях. 

«Деякі мені підказали, деякі я сам вирішив. За 6 проектів голосував. Розвиток. Бюджет участі дає розвиток. Аби позитивні зміни робилися для людей. Ті всі проекти. Я думаю, що треба долучатися, щоби люди брали участь і виконувалися певні роботи», – розповідає мешканець Івано-Франківської громади Дмитро Підхомний.

«Клас безпеки в укритті. А так наразі багато є. Я бачу, що старші люди приходять, вони за благоустрій прибудинкових територій, за дороги, садочки, кого цікавить. Ми вже виросли з садочків, для нас це вже не актуально. Ми поки що один віддали голос. Ще не розбирали інші категорії», – каже мешканка Івано-Франківської громади Лілія Кучера.

Як і минулих років найактивнішими є заклади освіти. На всі проєкти, які змінять Івано-Франківськ на краще, за цьогорічною міською програмою «Бюджет участі» передбачено 30 мільйонів гривень. 

«Мешканці є дуже активні, як і щороку. В нас вже є майже 42 тисячі тих, хто проголосував. Це дуже динамічна статистика, вона постійно змінюється. Дуже багато голосують онлайн. На жаль, цього року ми маємо проблеми з голосуванням через Ощадбанк, з банками, які підключені до банкінгу НБУ. Тому що чомусь з платформами вони не можуть співпрацювати і, мабуть, до кінця голосування ми не зможемо вирішити це питання з розробниками. Тому закликаємо тих, хто не може проголосувати онлайн, прийти до ЦНАПу і таки віддати свій голос», – підсумовує координаторка програми «Бюджет участі» Христина Гнатів.

Голосування розпочалося 1 квітня і триватиме до 21 квітня. До слова, усього цьогоріч подали 112 проєктів. Більшість з них допущено до голосування. Проте 2 проєкти було відхилено, ще два відправлено на доопрацювання. Загалом у 2024-му році за кожен голос франківця у програмі «Бюджет участі» змагатимуться 108 ініціатив. 

Категорії
Місто
Новини
Loading...