23 літри крові для військових здали у Франківську працівники та батьки вихованців дитсадка “Кобзарик”

В Івано-Франківську працівники та батьки вихованців дитсадка “Кобзарик” здали 23 літри крові для поранених військових. Про це повідомила на Facebook-сторінці директорка департаменту освіти і...

В Івано-Франківську працівники та батьки вихованців дитсадка “Кобзарик” здали 23 літри крові для поранених військових.

Про це повідомила на Facebook-сторінці директорка департаменту освіти і науки міськради Вікторія Дротянко.

“Донорська кров завжди є дефіцитною, а з початком повномасштабного вторгнення ситуація значно загострилася. В час, коли кожна крапля крові на вагу золота, приємно усвідомлювати той факт, що наші освітяни готові поділитися частинкою себе. 23 літри крові поповнили запаси медиків”, — пише Дротянко.

У коментарі Суспільному директорка “Кобзарика” Ірина Дорожівська розповіла, що таку акцію у дитсадку провели вперше. Вона відбулася 18 квітня й тривала з 8:00 до 14:00.

За її словами, щоб організувати цей захід, за місяць працівники дитячого садка почали проводити роз’яснювальну роботу — написали пости для батьків у чатах соціальних мереж, пояснювали, наскільки кров потрібна пораненим бійцям. За день до здачі крові вихователі підготували зал.

Кров у педагогів та батьків брали дев’ять медиків Прикарпатського обласного центру служби крові. До здачі крові долучилися 45 людей.

Ірина Дорожівська каже: у вересні-жовтні 2024 року планують провести таку акцію вдруге.

Категорії
Місто
Новини
Loading...