США нададуть Україні 2 млрд доларів військової допомоги, – Блінкен

Ці кошти виділятимуться для першого свого роду фонду оборонних підприємств. Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен оголосив, що США виділяють 2 мільярди доларів...

Ці кошти виділятимуться для першого свого роду фонду оборонних підприємств.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен оголосив, що США виділяють 2 мільярди доларів на зовнішнє військове фінансування України.

Про це Блінкен сказав у Києві на спільній пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

За його словами, військова підтримка з першого пакету нової додаткової допомоги загальним обсягом у 60 млрд доларів вже на шляху до України. Також, Блінкен запевнив, дещо в Україну вже доставили.

“Але сьогодні я хочу додати до цього через оголошення, що ми надамо додаткові 2 мільярди доларів на зовнішнє військове фінансування України”, – наголосив держсекретар США.

Зокрема, як уточнив Блінкен, ці кошти виділятимуться для першого свого роду фонду оборонних підприємств, який матиме три компоненти. Один з них стосуватиметься надання озброєння вже сьогодні.

“Тож, це допоможе Україні отримати це озброєння”, – сказав політик.

Крім того, другий компонент передбачатиме інвестування в український оборонно-промисловий комплекс, аби ще більше зміцнити спроможність України виробляти те, що їй необхідне, але й виробляти для інших.

Водночас третій компонент передбачатиме використання цього фонду, аби допомогти Україні використовувати цей фонд для закупівлі військового обладнання в інших країнах.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...