«Економія – те, з чим нам треба навчитися жити», – Олег Сеник про ситуацію в енергосистемі

Сьогодні, 17 травня, директор з управлення активами Олег Сеник в ефірі радіо «Західний полюс» розповідав про ситуацію з електропостачанням на Прикарпатті. Зокрема, обговорили питання,...

Сьогодні, 17 травня, директор з управлення активами Олег Сеник в ефірі радіо «Західний полюс» розповідав про ситуацію з електропостачанням на Прикарпатті.

Зокрема, обговорили питання, що турбують жителів області, про графіки погодинних вимкнень, до чого готуватися далі та як допомогти енергосистемі, про це повідомляють у пресслужбі Прикарпаттяобленерго.

У квітні відбувся ряд обстрілів з боку рф, у результаті яких зруйнована значна частина генеруючих потужностей. Це призвело до порушення балансу в енергосистемі, через що зʼявилась потреба обмежувати споживання електроенергії.

– Спочатку ввели графіки аварійних вимкнень, а потім погодинних. Чому довелося застосувати графіки? 

– Два тижні тому ми почали застосувати графіки обмеження потужності для великих промислових споживачів нашої області, і вони зменшували свою потужність в ті години, які їм були доведені. Два дні тому, ймовірно, сталася ще якась аварійна ситуація. Внаслідок цього спочатку довелось застосувати графіки аварійних вимкнень, щоб швидко обмежити споживання електроенергії. А коли зʼявилося розуміння, що дефіцит області буде тривалий, НЕК «Укренерго» почала доводити ліміти споживання для погодинних вимкнень. 

– Чи є відмінності між ГПВ цього року і минулих років?

– Жодних відмінностей, окрім збільшення кількості черг з 4 до 6. Це дозволяє нам точніше підлаштуватися під величини потужності, які нам треба довести. Більшість вимкнень – автоматичні, виконуються диспетчером за допомогою телемеханіки. Маємо черги 6.1 та 6.2, які вимикаються вручну. Наразі ми їх ще не вимикали, бо не був сформований резерв бригад, які будуть їхати і переключати черги. Але думаю, що з понеділка почнемо здійснювати вимкнення і для цих черг.

Категорії
Прикарпаття
Новини
Loading...