У Франківську працює Центр з розшуку зниклих безвісти військовослужбовців та цивільних

42 людини звернулися до Центру з розшуку безвісти зниклих в умовах воєнного стану військовослужбовців та цивільних. Установа запрацювала 3 червня 2024 року на базі...

42 людини звернулися до Центру з розшуку безвісти зниклих в умовах воєнного стану військовослужбовців та цивільних. Установа запрацювала 3 червня 2024 року на базі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Про це Суспільному розповів заступник начальника слідчого управління Ярослав Кульчицький.

З його слів, здебільшого у центр звертаються родичі військових і цивільних, які зникли в зоні бойових дій. Вони можуть надати всю інформацію щодо близьких та рідних, з якими втратили зв’язок.

У середньому обслуговуємо приблизно шість-сім людей за день. Ми приймаємо заяви, реєструємо кримінальне провадження, вносимо відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, збираємо інформацію, опитуємо, допитуємо людину, відбираємо у близьких родичів взірці епітелію для проведення молекулярно-генетичних експертиз, призначаємо ці експертизи”, — розповідає Ярослав Кульчицький.

У Центрі з розшуку зниклих безвісти за особливих обставин працюють троє людей: слідчий, криміналіст та оперативний працівник.

За словами слідчого Ігоря Мартюшева, під час звернення родичі й близькі зниклого безвісти повинні надати якісну світлину цієї людини та максимальну кількість документів й інформації про неї.

Дані, що людина проходила військову службу в тому чи іншому підрозділі, локація того підрозділу. Звертатися може будь-хто, але відібрання біологічних зразків здійснюється тільки в людей, які кровно споріднені. Тобто це є діти, батьки”, — пояснює слідчий слідчого управління поліції в області Ігор Мартюшев.

Зі слів заступника начальника слідчого управління Ярослава Кульчицького, прийом родичів, близьких зниклих безвісти й тих, хто потрапив в полон, проводять щопонеділка та щосереди з 10:00 до 15:00 в Івано-Франківську на вулиці Коновальця, 46.

Категорії
Новини
Новини
Loading...