Верховна Рада прийняла закон про «перезавантаження» БЕБ – нардеп Железняк

Ухвалений закон відповідає вимогам міжнародних партнерів та бізнесу Народні депутати прийняли в цілому законопроєкт про внесення змін до закону України «Про Бюро економічної безпеки...

Ухвалений закон відповідає вимогам міжнародних партнерів та бізнесу

Народні депутати прийняли в цілому законопроєкт про внесення змін до закону України «Про Бюро економічної безпеки України» щодо удосконалення роботи органу (#10439).

Відповідне рішення ухвалили 239 народних обранців, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

«Текст погоджений з партнерами. З незалежним відбором нового голови БЕБ, переатестацією та кадровим відбором. За участю іноземних експертів та українського бізнесу. Можна було краще, але вже молодці» – каже він. Народні депутати прийняли в цілому законопроєкт про внесення змін до закону України «Про Бюро економічної безпеки України» фото: Telegram/Ярослав Железняк

Що передбачає ухвалений закон

За словами Железняка, нового голову БЕБ обиратиме комісія з шістьох членів, де половина міжнародні експерти з правом вирішального голосу. Натомість переатестація проводитиметься комісією, куди ввійдуть шестеро представників від новообраного директора БЕБ і шестеро представників від міжнародних партнерів, але за пропозицією українського бізнес-середовища.

Так само три наступні роки працюватимуть кадрові комісії: шість від БЕБ та шість від партнерів за пропозицією українського бізнесу.

Крім того, законопроєкт передбачає гарантовану незалежність директора Бюро економічної безпеки на рівні НАБУ/САП/НАЗК.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...