NASA опублікувало знімок танення льодів в Гренландії

Цього літа учені фіксують рекордне танення льоду в Арктиці. NASA опублікувало знімок, зроблений за допомогою супутника Aqua, на якому показаний процес танення льоду в...

Цього літа учені фіксують рекордне танення льоду в Арктиці. NASA опублікувало знімок, зроблений за допомогою супутника Aqua, на якому показаний процес танення льоду в Гренландії влітку 2015 року. Крім того, у відомстві повідомляють про рекордне скорочення крижаного покриву не тільки на острові, а й у всій Арктиці.  

 

“Великі шмаття танучого льоду можна побачити недалеко від берега. На півдні вітрами і течіями були сформовані нібито спіралі з льоду. Холодне повітря з Гренландії відштовхує лід від берега, а холодна вода і холодне повітря разом дозволяють деяким брилам льоду не танути навіть у розпал літа”, – пишуть на сайті американського космічного відомства.

За даними NASA, 2015 рік може стати роком з найнижчою площею крижаного покриву. Зазначається, що кількість льоду в Арктиці зменшується з підвищенням глобальної температури, адже цей регіон більш чутливий до змін клімату, ніж вся Земля в цілому.

Раніше учені прогнозували, що цього літа у зв’язку з глобальним потеплінням льодовик Ларсена в Антарктиді остаточно припинить своє існування і розколеться на безліч айсбергів.

 

ДЖЕРЕЛО 

Категорії
Життя
Новини
Loading...