США і ЄС збережуть санкції проти Росії в 2016 році – ЗМІ

Євросоюз і США готуються зберегти санкції проти Росії в 2016 році на тлі зменшення перспектив виконання Мінських угод до кінця поточного року. Зокрема, видання...

Євросоюз і США готуються зберегти санкції проти Росії в 2016 році на тлі зменшення перспектив виконання Мінських угод до кінця поточного року.

Зокрема, видання посилається на високопосадових представників ЄС і США.

Так, за словами джерела, знайомого з ситуацією, 2 жовтня лідери “нормандської четвірки” обговорять питання продовження терміну дії Мінських угод. Згідно з даними ЗМІ в США, Німеччині та Франції вважають, що продовження Мінських угод буде означати автоматичне продовження санкцій.

Наприклад, у Берліні очікують, що Мінські угоди не будуть виконані в строк і це означає, що ЄС доведеться продовжити дію санкції. Так само ситуацію оцінив і представник США.

При цьому, на Заході очікують важкі дебати на тему продовження санкцій, не виключено, що частина санкцій може бути анульована в якості внутрішнього компромісу між країнами. При цьому, інші питання, які не стосуються України, також можуть підірвати єдність ЄС в питанні санкцій.

Нагадаємо, в червні ЄС продовжив економічні санкції проти РФ до кінця січня 2016 року прив’язавши обмежувальні заходи до виконання мінських угод. Рішення офіційно набуло чинності 15 вересня.

Джерело

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...