Тепер народні депутати можуть голосувати поза межами Ради

Відповідне розпорядження сьогодні, 1 квітня, підписав голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба ВРУ. Зокрема у тексті розпорядження йдеться, що «з метою впровадження...

Відповідне розпорядження сьогодні, 1 квітня, підписав голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба ВРУ.

Зокрема у тексті розпорядження йдеться, що «з метою впровадження сучасної електронної системи голосування та у зв’язку з вимушеною оптимізацією коштів, які затрачаються на забезпечення роботи народних депутатів України, на час виконання депутатами їх повноважень надати у користування мобільні пульти системи «Рада».

На думку голови Ради, такий крок дозволить підвищить продуктивність праці народних обранців.

«Персональний переносний мобільний пульт системи «Рада» дозволить голосувати депутатам й поза межами зали ВРУ, – відзначає Володимир Гройсман. – Цей крок дозволить підвищити продуктивність роботи та сприятиме зменшенню випадків «кнопкодавства», адже нова система обладнана численними засобами захисту, в тому числі системою перманентного сканування відбитків пальців та сітківки ока».

Унікальну можливість користуватися цією системою отримали народні депутати, автори закону про поіменне голосування депутатів місцевих рад, серед яких і нардеп від Прикарпаття Юрій Бабій.

«В цілому рішення досить цікаве і прогресивне, – коментує народний обранець. – Той поступ, який робить світ у розвитку сучасних технологій віддавна сприяв запровадженню подібних рішень. Єдиним недоліком даної системи на сьогодні є її громіздка форма та вага».

Також, з нагоди сьогоднішнього свята – 1 квітня, Юрій Бабій висловив свої щирі вітання мешканцям Прикарпаття та відзначив, що «Гумор — велика сила, яка продовжує життя».

Категорії
Архів Новин
Новини
Loading...