Куди поїхати у лютому в Україні

Після насиченого подіями січня другий місяць зими здається сірим і нудним. Але це тільки на перший погляд. Адже попереду – День всіх закоханих! І колоритна Масниця з...

Після насиченого подіями січня другий місяць зими здається сірим і нудним. Але це тільки на перший погляд. Адже попереду – День всіх закоханих! І колоритна Масниця з її веселими гуляннями. І… Але ні, не будемо перелічувати всі свята в одному абзаці. Краще запропонуємо вам добірку, в якій розповімо, куди відправитися на відпочинок у лютому 😉

Фестиваль “Ужгородська палачинта”

 

А ви знаєте, що таке палачинта? Якщо ні, це означає, що ви ніколи не бували на одному з найяскравіших свят Ужгорода. Але це можна легко виправити вже в лютому. Адже скоро в Ужгороді будуть пекти млинці! Так-так, славнозвісна палачинта на місцевому діалекті означає млинець – слово має угорські корені. На гастрономічному фестивалі, який, по-суті, мало відрізняється від Масляної, випікають величезну кількість млинців. Урізноманітнюють їхній смак за допомогою солодких і солоних начинок. Не обходяться закарпатські гуляння і без меду, сиру та вина.
 

vsviti.com.ua
 

Коли: 11–12 лютого.
Як дістатися: потягом до Ужгорода або ж з екскурсією. Свято пройде в Боздоському парку.

За етнорозвагами – до Переяслава-Хмельницького

“Переяславський ярмарок. Масляна 2017” знову збирає гостей. Майстер-класи, народні обряди, конкурси, ярмарок виробів майстрів та українські страви – такий подарунок приготував Музей архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини на свято. Ну і, звісно ж, не обійдеться без випікання млинців!
 

vsviti.com.ua
 

Як дістатися: з Києва від метро “Бориспільська” і “Харківська” до Переяслава-Хмельницького ходять маршрутки. Місто розташоване на трасі Бориспіль – Запоріжжя, можна легко доїхати автомобілем.

Найбільш квітуча поїздка лютого – оранжерея під Києвом

Немов чарівник махнув своєю паличкою і раз – ти перенісся до зовсім іншої країни. Де немає нудних сірих пейзажів, де все палає барвами літа. І мільйон тюльпанів, фіалок, бегоній та інших яскравих квітів вітають тебе в оранжереї. Така подорож обов’язково сподобається жінкам – вони ж так люблять квіти!
 

vsviti.com.ua

Як дістатися: до села Вишневого, що під Києвом, можна дістатися багатьма маршрутками. Наприклад, №716 від станції метро “Нивки”.

“Українська Швейцарія” взимку: Східниця

Шукаєте, де б спробувати оздоровчі водні процедури? А в Східниці ви вже бували? Це відомий бальнеологічний курорт, в якому налічується понад 40 джерел! А ще “Українська Швейцарія” славиться надзвичайно красивими пейзажами. Гарне місце, куди поїхати відпочивати в лютому.
 

vsviti.com.ua

Як дістатися: до Трускавця або Борислава поїздом, а звідти до Східниці легко доїхати маршруткою. Або можна скористатися автобусним рейсом зі Львова.

На термальні води до Велятина

Де відпочити в лютому в Україні? Є курорт, який не так добре відомий, як термальні води Косино, але це дуже затишніше місце для відпочинку та оздоровлення. Термальні води Велятина мають підвищений вміст йоду і брому. Місцевий санаторій має у своєму розпорядженні два дорослих відкритих басейни і один дитячий. Сюди відправляються відновити нервову систему, покращити роботу серцево-судинної системи та опорно-рухового апарату. А неподалік від теплих вод є гірськолижний курорт з п’ятьма трасами.
 

vsviti.com.ua

Як дістатися: до Хуста, далі курсує автобус, у дорозі – 15-20 хв.

Для поціновувачів сноубордингу – курорт “Водяники”, під Черкасами

Якщо вам ліньки їхати до Карпат, пам’ятайте, що неподалік від Черкас є цікавий зимовий курорт. Чотирикрісельна канатна дорога, бугельний підйомник, сноуборд-парк, школа навчання, підготовлені доріжки… А любителі сноубордингу знайдуть тут трампліни і half-pipe. Втомилися від снігу? Лазні з теплими джакузі на відкритому повітрі зроблять ваші будні трішки яскравішими.
 

vsviti.com.ua
 

Вартість: один підйом – 30–35 грн. Дітям до 6 років безкоштовно.

Як дістатися: найзручніше своїм авто. Також вранці з Києва і Черкас на курорт відправляється спеціальний автобус.

Дегустуємо коньяк і вина “Шабо”

Щоб лютий не поступався січню за “градусом” і колоритом, можна зазирнути у виноробні господарства. Наприклад, Центр культури вина “Шабо”. Перед вами постануть стародавні підвали, велетенські сховища вина, Коньячний і Шампанський двори, незвичайний фонтан Діоніса… І, звичайно, дегустації напоїв, а їх у господарстві більше 80! Ось куди поїхати в лютому!
 

vsviti.com.ua

Вартість: базова екскурсія (1,5 год) без дегустації – 180 грн, з дегустацією – 240 грн.

Як дістатися: доїхати з Одеси маршруткою, або дістатися електричкою до Затоки, а далі пересісти на маршрутку.

За свіжим сиром – до Закарпаття, сироварня “Бараново”

Свіжоприготований сир, зроблений з найсвіжішого закарпатського молока – такий делікатес ви знайдете в сироварні “Бараново”. Її господарі з задоволенням проведуть екскурсію. Тут на сучасному обладнанні за автентичними рецептами готують 15 різних видів молочної продукції!
 

vsviti.com.ua
 

Вартість: 50 грн за екскурсію.

Як дістатися: з Мукачева чи Ужгорода до Хуста, звідти всього 6 км маршруткою Хуст – Іза.

За кельтськими частуваннями – у Мукачево

Спершу ви потрапите в тропіки з гранатами, інжиром, лимоном і бамбуком, а потім спуститеся в глибокий підвал, вирубаний у скельній породі… І все для того, щоб в атмосферній обстановці скуштувати кельтську кухню та напої. “Кельтський двір” – єдина на Закарпатті садиба зеленого туризму, що пропонує таке дозвілля. Тут розливають ель, збитень, сидр, грапу, віскі, шнапс і настоянку на 60 травах!
 

vsviti.com.ua
 

Як дістатися: “Кельтський двір під Ловачкою” розташований на вулиці Підлавочній, на околиці міста Мукачево.

Найвеселіший похід року: по Львівських кафе і ресторанах

Навіть сірий і нудний день заграє всіма барвами життя, якщо податися у веселий тур оригінальними закладами Львова. Адже вони особливі. Такого розмаїття не знайти ніде в Україні! Познайомтеся з незвичайними ресторанами і кафе, про які ви не знали, і сплануйте свій розважальний маршрут! І не забудьте включити до нього Музей пивоваріння.
 

vsviti.com.ua

А ви вже знаєте, чим розфарбуєте сірі будні лютого?

За матеріалами: ​vsviti.com.ua

Категорії
Подорожі
Новини
Loading...