Наскільки Франківськ пристосований для велосипедистів? (фото)

Незважаючи на чисельність населення (понад 250 тис.), Івано-Франківськ досить компактне місто. Є багато вулиць з одностороннім рухом, а центр міста здебільшого складається з пішохідних...

Незважаючи на чисельність населення (понад 250 тис.), Івано-Франківськ досить компактне місто. Є багато вулиць з одностороннім рухом, а центр міста здебільшого складається з пішохідних зон. Хто знайомий з місцевою географією підтвердить: щоб добратись з одного кінця в інший на авто чи маршрутці доводиться об’їжджати ледь не пів міста. Якщо ж Вам не хочеться намотувати кілометри пішки – пересідайте на велосипеди.

Про користь велотранспорту годі казати. Одними з основних переваг є те, що це екологічно чистий транспорт, та і сприяє здоровому способу життя. Намотані кілька кілометрів за день з легкістю можуть замінити ранкові пробіжки.

“Вежа”  вирішила перевірити наскільки Франківськ пристосований для велотранспорту.

ВЕЛОПАРКОВКИ

Їздити на велосипеді, безсумніву, приємно. Але приїхавши в пункт призначення його необхідно десь залишити.

Силами міської влади на громадських організацій в місті встановлено багато нових велопарковок. Майже весь центр міста облаштований паркувальними турнікетами для двоколісного транспорту.

Ось оця навіть обладнана міні-майстерню.


Майже біля кожного кафе, бару чи закладу облаштоване місце, де можна залишити велосипед. Деякі з велопарковок вирізняють креативом.

ВЕЛОДОРІЖКИ

В останні роки міська влада активно сприяє велоруху. Дотримуючись європейських стандартів, в місті облаштовують велодоріжки.

\
До речі, хочеться згадати про вулицю Шевченка. Незважаючи на те, що частина бруківки червоного коьору, це не є велосипедна доріжка. На початку пішохідної зони встановлено дорожній знак, який забороняє в’їзд транспорту. Даний знак стосується як автомобілів, так і велосипедів. З цього приводу були неодноразові роз’яснення від працівників патрульної поліції. Тому вважати будь-яку частину тротуару, де є червона бруківка, велосипедною доріжкою – неправильно.

 

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...