Як в Україні зміниться курс долара – прогноз аналітика

В Україні за минулий тиждень офіційний курс долара знизився на 0,5% – з 26,86 до 26,73 гривні. Тенденція до зміцнення гривні, упевнений старший аналітик...

В Україні за минулий тиждень офіційний курс долара знизився на 0,5% – з 26,86 до 26,73 гривні.

Тенденція до зміцнення гривні, упевнений старший аналітик “Альпарі” збережеться і на цьому тижні. Так, вже через кілька днів, згідно з прогнозом експерта, долар можна буде купити за 26,6 гривні.

“Основна причина тривалого зміцнення гривні – сприятливе зовнішнє середовище для основних експортних товарів. НБУ у своєму інфляційному звіті за перший квартал звертає увагу на поліпшення цінової кон’юнктури для українських експортерів у першому кварталі порівняно з четвертим кварталом минулого року. В першу чергу, мова йде про високі ціни на сталь, залізну руду і зернові культури”, – зазначає експерт.

На думку Нацбанку, до кінця 2017 року ситуація з гривнею погіршиться. Зокрема, починаючи з середини другого кварталу, можна очікувати здешевлення залізної руди на тлі скорочення імпорту руди Китаєм, а також збільшення пропозиції з боку США, Австралії та Бразилії.

Прогноз регулятора означає, що гривня може продовжити зміцнюватися як мінімум до середини або навіть кінця літа. За цей час, на думку Вадима Иосуба, долар може впасти в ціні ще на 1-1,5 гривни.

“На розпочатої тижня зниження долара може бути продовжено. До початку наступного тижня офіційний курс долара і його вартість на міжбанку може знизитися до 26,6 гривні, готівковий долар у банках буде котируватися з 26,4/26,6 гривень”, – вважає старший аналітик “Альпарі”.

Джерело

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...