Брехня вбиває, тому ми повинні першими знаходити правду і розповідати її глядачу, – Андрій Куликов

24 травня в Івано-Франківському університеті права імені Короля Данила Галицького в рамках рамках проекту “Українська журналістика в умовах гібридної війни”, журналіст, телеведучий та медіа-експерт Андрій...

24 травня в Івано-Франківському університеті права імені Короля Данила Галицького в рамках рамках проекту “Українська журналістика в умовах гібридної війни”, журналіст, телеведучий та медіа-експерт Андрій Куликов розповів про технологію заміщення неякісного інформаційного продукту.

 Андрій Куликов наголосив, що брехня не має сенсу. Вона здатна вводити людей в оману і досягати негайного результауту, але майже завжди знаходиться людина, або кілька людей які зможуть її викрити. Журналіст розповів про технологію заміщення пропагандиського матеріалу якісними правдими історіями, і навів приклад з кінематографу. 

“Заміщення інформаційного продукту може мати два результати: відбувається щось корисне і цікаве яке в свою чергу зумовлює розвиток, і заміщення спрямоване на дискредитацію. В часи коли фільми або випускалися або дублювалися російською, у Києві і багатьох сусідніх областях викликало шок коли з’явився дубляж українською. Але якість і доступність цього продукту дуже скоро зробили так, що люди маючи вибір – обирали український варіант, тому що він був кращим”, — сказав Андрій Куликов.

 :

Журналіст впевнений, що розвивати власний якісний інформаційний продукт можна лише показуючи й розповідаючи правду, але щоб зрозуміти це, глядачу потрібен час.

“Ми повинні першими знаходити правду, їхати, шукати історії людей і розповідати їх глядачу. Так ми зможемо зацікавити аудиторію. Коли ми робимо якісні продукти ми зазвичай виграємо. Але буває так, що ми витратили свій час, зробили, а публіка не оцінила. Має сенс працювати далі в цьому напрямку, тому що смак формується не одразу. Публіка відучена яка ніколи не мала досвіду з якісним продуктом ніколи його не сприйме. Їм треба теж іноді пояснити чому він якісний, але найкраще запропонувати кілька разів і потім від вас попросять”, — наголосив Куликов.

 :

Він висловив власні погляди на те, як інформація змінила світогляд росіян, і чому вони переконані що українці це ті самі росіяни.

“Росіян так довго переконували що українці це ті самі росіяни які трохи з’їхали зглузду: ходять до якоїсь церкви, розмовляють якоюсь-такою манкою між польською і російською. Вони – ті самі росіяни, тільки трохи інакші. Бгато людей з Росії не знають чцього, але вони в це вірять. Тому, коли отримують чергову порцію вигадок про українців, вони приймають її на себе. А ми б так змогли? І вони б так змогли, а оскільки українці це ті самі росіяни які трохи з’їхали з глузду, то вони вірять у всі ці вигадки. Подивіться і пригадайте які вигадки про сучасну Україну або українців популярні в тому середовищі, і ви зрозумієте що вони збігаються з досвідом Російської імперії. Себто тоталітарихзм, фашизм, намагання запозичи з закордону і використати для власного розвитку і тд” , — зауважив Андрій Куліков.

Категорії
ІНТЕРВ'Ю
Новини
Loading...