5-річна франківчанка: чоловік має бути красивим, добрим і розумним, а жінка має вміти пекти сирник і говорити з чоловіком, ніби він мала дитина

Не дитяча розмова з 5-річною Олесею Кукла. Розмова з цією молодою особою вражає і спонукає до зміни масштабів мислення і сприйняття.  Дівчинка розповіла в...

Не дитяча розмова з 5-річною Олесею Кукла. Розмова з цією молодою особою вражає і спонукає до зміни масштабів мислення і сприйняття. 

Дівчинка розповіла в інтерв’ю 0342.ua у День захисту дітей про права і захист, про президента, про чоловіків і багато іншого.

ПРО ПРАВА і ЗАХИСТ

Право – це коли дитина собі як дитина, а батьки мають право купити їй іграшки. Захищати дитину має право мама з татом, міліція і така машина, що на ній пише 104. Мене захищає мама з татом і Лаккі, мій кокер-спаніель.

Держава має захищати чемних, а нечемних – як от в садку дві дівчинки одні – не має захищати, бо через нечемних держава не виросте і не буде велика. Я маю право вже вийти заміж. Але я ще це не буду робити, бо в мене не получиться народити дитятко…Ну як це – в дитятка дитятко (сміється – авт.)

Дитина має право стрибати на ліжку, але це не можна. Я не знаю чому. І ще я не люблю, коли не можна не слухатися. Завжди слухатися – це скучно. Але коли не слухаєшся там, ну тата, наприклад, то дістаєш по попі. Бо тато має право деколи вдарити попу, коли діти неслухняні.

ПРО ПРЕЗИДЕНСТВО

Якби я була президентом, то би годувала людей картоплею – фрі і морозивом, а Президенту я би дала їсти як нашім садку: картопельку, бурячок йому і сосисочку. І ще рибну котлету, бо президент має мати силу.

І щоб ліки, і уколи зникли, щоб всі стали здорові. А лікарі щоб навчилися квіти вирощувати, а не кров з пальця брати…Фууу,як це противно, оця кров з пальця…

І ще я би зробила завод з вироблення чемних дітей. Бо мами і тати не встигають народжувати чемних.

 

Щоб було багато фабрик на одній галявині, і там вони всі щоб виробляли різні іграшки, і безкоштовно можна було би брати їх постійно.Ще я би наказала, щоб діти скакали по ліжках в той час, коли дорослі бавляться телефонами. І щоб дорослі не сварилися, а бавилися тихо телефонами.

ПРО ІДЕАЛ

Ідеальна дівчина-це красива і чемна. А я красива і пустую деколи, тому я теж ідеальна. Ідеальна моя мама, бо вона красива і має тата.

ПРО ЧОЛОВІКІВ

Чоловік має бути красивим, добрим і розумним. А жінка має вміти пекти сирник і говорити з чоловіком, ніби то він мала дитина. Бо я, наприклад, не знаю як правильно порозумітися з ними. Мені це ще не вдавалося.

Чоловік має бути нетовстим і не дуже високим, бо на товстого і великого іде багато грошей. Він має заробляти мільйон і віддавати на сирники, ну і ще там на всяке…Собі? Ну може і собі трохи лишити. Але небагато.

Мені подобається Вова. Він красивий, тихий..Я люблю тихих людей.

 

І ще тому що в нього дві гарні куртки – синя і оранжева, і він має стрижку і зачіску гарну. І гарні очі, як у великої Барбі…Але він навіть зі мною ніколи не грався. А вчора взагалі поїхав у Америку. І лишився Ігор. Він мені теж подобається, але він дружить з іншою. Але інша дівчинка не дуже чемна, і вона не вміє танцювати як я. І якби вона не ходила в садочок, я би мала чистий спокій.

ПРО БОГА

Бог – це така людина на небі, котра нічого не їсть і не має іграшок. Але Бог-мужик, йому іграшок не треба. Йому взагалі-то скучно, але деколи нормально. Він пише собі там щось, пише, пише, а потому йде сніг…

 

На плащі в Бога намальовано багато боженьок..Бог і Миколай – братики, а сестри Бог не має. І я не маю сестри. Але мама каже, що буду мати.

ПРО ЛЮДЕЙ

Смерть – це коли тебе нема. Ну просто нема. Ну тобто, ти ангелятко. Чемні люди стають білими, а нечемні чорними, коли помирають. А коли живі люди то кольорів у них більше. Люди бувають різнокольорові. Яка я? Я жовтенька, а мама рожева, а тато синій, коли злий.

ПРО ЖИТЛО

Хочеш розкажу як будується будинок? Береться цеглу і бетон, потім роблять калюжу з бетону і ставлять на неї цеглу, далі роблять матеріал для даху, потім висихає бетон. І збирають людей, які не мають дому, і питають чи вони хочуть оселитися там. Якщо так, то питають в який колір вони хочуть, щоб помалювали будинок.

ПРО ХАРЧУВАННЯ

Люблю піцу, мачанку з полуниці, а ще тато робить мені таке тісто, що на нього кладе помідор,капусту,огірок,кетчуп.Воно добре, але я не то їм. Бо їсти треба мало. Щоб бути як мама. Але я дуже люблю їсти. Це красиво.

ПРО ДЕРЖАВУ 

Держава – це такий великий дитячий садок, де дають трохи їсти і спати, але спокою не дають, бо всі дуже галасують. Треба галасувати по черзі, а не всі зараз. В держави має бути своя Надія Зіновіївна, як у нас в садку.

 

А якщо в садку є діти, що говорять іншими мовами, то хай ідуть собі в свої садки, а як хочуть бути з нами, то хай говорять по-людськи, а як не вміють, то Надія Зіновіївна може навчити.

ПРО МРІЇ

Щоб телефон перетворився на корабель – я би полетіла на Нептун. На Нептуні слизько. Але там є різнокольорова глина і можна ліпити різнокольорових людей. І садити квітку мою – фіонію. Різнокольорову і без листків, щоб тільки квітка. І дітям не можна її псувати. хіба що от коли виростуть, то тоді попсують. 

ПРО ЗАХИСТ

Хто захищає нас усіх? Не знаю. Поліція якась. Чи захищає Президент? Не знаю. Йому слуги роблять розважальні шоу. Я думаю, що в них це класно виходить. Тому він постійно зайнятий, йому нема коли, в нього багато справ. А мене захищає мама, тато і Лаккі, моя собака.

ПРО ПОБАЖАННЯ

Щоб всім дітям перед обідом давали цукерки, щоб не було грошей, але все у всіх щоб було. Щоб всі танцювали, бо я страх як люблю танцювати! Ще бажаю,щоб у всіх дітей був дім і батьки. 

 

Категорії
ІНТЕРВ'Ю
Новини
Loading...