У Коломиї провели науково-практичну конференцію на тему феномену Гуцульщини

Конференція «Український феномен Гуцульщини. Національний та європейський контекст» пройшла у рамках двадцять четвертого Міжнародного Гуцульського фестивалю у місті Коломиї у Національному музеї народного мистецтва...
Конференція «Український феномен Гуцульщини. Національний та європейський контекст» пройшла у рамках двадцять четвертого Міжнародного Гуцульського фестивалю у місті Коломиї у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття. 

Вона стала одним із найважливіших дійств фестивалю. У роботі конференції взяли участь краєзнавці, дослідники і музейники з різних куточків України.

Про це інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Перед початком конференції директор музею Ярослава Ткачук запросила учасників конференції оглянути виставку «Гуцульське весілля», де представлено 15 гуцульських сіл Коломийщини та деякі регіони Гуцульщини.

Під час огляду виставки лунали весільні латканки у виконанні троїстих музик народного дому села Спас та фольклорного ансамблю жінок.

Працівники музею подарували гостям конференції збірники «Матеріали конференції», адже у гуцулів є гарна традиція – обдаровувати гостей у часи найрадісніших подій.

Після урочистої частини відбулися пленарні та секційні засідання. Гості та учасники конференції змогли переглянути всі експонати представлені в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Кобринського та Музеї писанкового розпису.

Категорії
Новини
Новини
Loading...