Звернення військового комісара Косова до офіцерського складу

Військовий комісар Косівського районного військового комісаріату звернувся до  до офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри і перебувають на обліку у Косівському районному військовому комісаріаті. Варто...

Військовий комісар Косівського районного військового комісаріату звернувся до  до офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри і перебувають на обліку у Косівському районному військовому комісаріаті.

Варто зазначити, що Міністерство оборони України прийняло рішення відновити такий вид служби, як військова служба за призовом осіб офіцерського складу. Це окремий вид військової служби, що регулюється Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 року, Указом Президента України від 10.12.2008 року «Про Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних силах України», найбільш детально це питання прописано в наказі Міністерства оборони України від 10.04.2009 року № 170 «Про затвердження Інструкції про організацію виконання Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних силах України».

Військову службу за призовом осіб офіцерського складу впроваджено з метою допідготовки та перепідготовки офіцерів запасу за визначеними військовими спеціальностями, набуття ними практичного досвіду. Офіцери за призовом в обов’язковому порядку пройдуть тримісячну підготовку в навчальних центрах Збройних сил України та після цього призначатимуться на первинні офіцерські посади у військових частинах, які не беруть участь в операції об’єднаних сил (антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей). Ці офіцери не залучатимуться .до сил ООС без їхньої особистої згоди та укладання відповідного контракту, – йдеться у зверненні.

Читайте також: У потягах з Івано-Франківська з’явиться послуга повноцінного харчування

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...