Завершити будівництво моста на Пасічну міська влада планує до кінця 2019 року

Сьогодні в міській раді скликана термінова нарада щодо питань навколо будівництва моста на Пасічну в Івано-Фоанківську. “Я  стурбований дискредитаційними дзвінками, які подають неправдиву інформацію...

Сьогодні в міській раді скликана термінова нарада щодо питань навколо будівництва моста на Пасічну в Івано-Фоанківську.

“Я  стурбований дискредитаційними дзвінками, які подають неправдиву інформацію про будівництво мосту. Мовляв, зросла вартість робіт тощо. У нас є такий телефонний дзвінок. Тож ми вирішили зібрати журналістів, щоб пояснити всі моменти. Якщо ми навчимося і збудуємо цей міст, то зможемо будувати інші. Бо у Франківську треба ще мінімум два мости, – каже Руслан Марцінків.

“Були труднощі. Глиняний грунт, важка техніка. Багато часу зайняла сама підготовка. Вартість будівництва 120 мільйонів гривень. Ні про яке подорожчання мови не йде. Хоча ціни на матеріали зросли, але ми рухаємося у межах передбаченого бюджету. Люди виривають цифри з контексту, але ніякої суми у 212 мільйонів немає, – каже начальник Управління капітального будівництва Роман Галіпчак.

Що стосується ширини моста, то на сьогодні вона становить 9,5 метрів. За словами Галіпчака, робити ширшим його немає куди – через забудову вулиці Хіміків.

А зробити ефект пляшки на мості – це його зайвий раз перевантажити.

За словами директора “Мостобудівельного загону 112” Сергія  Порожнюка, попередньо міст планують здати до кінця 2019 року.

Треба виконати ще дві черги – під’їзд з боку Хіміків і розв’язка, – каже Подорожнюк.

Міський голова зауважив, що це попередні терміни. Але не виключаються зміни.

Якщо, для прикладу, долар буде по 40, то ясно, що це вплине на процес будівництва, – додає Руслан Марцінків.

Чиайте також: Хто в Івано-Франківську купує земельні ділянки комунальної власності

 

Категорії
Економіка
Новини
Loading...