На Прикарпатті подешевшали яйця, але подорожчали овочі та риба

За даними Державної служби статистики, споживчі ціни в червні 2018р. порівняно з попереднім місяцем в Україні не змінилися, а в Івано-Франківській області підвищилися на...

За даними Державної служби статистики, споживчі ціни в червні 2018р. порівняно з попереднім місяцем в Україні не змінилися, а в Івано-Франківській області підвищилися на 0,1%, водночас з початку року зросли на 4,4% та 4,6% відповідно.

На споживчому ринку області у червні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,3%. Найбільше (на 6,0%) подешевшали яйця. На 3,1–0,5% знизилися ціни на фрукти, молоко та молочні продукти, рис, м’ясо птиці, яловичину, цукор, продукти переробки зернових. Водночас на 1,7%–0,5% подорожчали свинина, хліб, овочі, маргарин, соняшникова олія, риба та продукти з риби, безалкогольні напої.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,3% в основному за рахунок подорожчання тютюнових виробів на 2,6%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,3% в основному спричинено подорожчанням проїзду у залізничному пасажирському транспорті на 12,4%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 1,4%, що пов’язано з подорожчанням місцевого телефонного зв’язку на 4,2% та послуг інтернету – на 3,9%.

Читайте також:  В Україні подешевшало м’ясо

Категорії
Економіка
Новини
Loading...