У Витвицькій ОТГ похвалились досягненнями

На  початку квітня 2019 року у Витвицькій об’єднаній територіальній громаді запрацює  центр надання адміністративних послуг. Про це повідомив голова місцевої громади Микола Шикор на зустрічі...

На  початку квітня 2019 року у Витвицькій об’єднаній територіальній громаді запрацює  центр надання адміністративних послуг.

Про це повідомив голова місцевої громади Микола Шикор на зустрічі з представниками Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування та  обласної державної адміністрації, пише Галицький кореспондент.

«У серпні між Витвицькою ОТГ та Програмою «U-LEAD з Європою» підписано декларацію щодо надання допомоги у створенні центру надання адміністративних послуг, — підкреслив Микола Шикор. — Відділ ЦНАП Витвицької ОТГ розпочне свою роботу з 1 квітня 2019 року».

За його словами, створення ЦНАПу  наблизить публічні послуги до громадян.

Спілкуючись із гостями, Микола Шикор розповів і про інші здобутки ОТГ, а також окреслив перспективи розвитку громади у найближчій перспективі. Так, зокрема, він наголосив, що в ОТГ здійснюються роботи із розвитку інфраструктури та благоустрою навколишніх територій.

«За кошти інфраструктурної субвенції у громаді вдалося реалізувати вісім проектів та ще два – за кошти Державного фонду регіонального розвитку», — говорить Микола Шикор.

Серед іншого голова Витвицької ОТГ повідомив, що в ОТГ вдалось закупити дві одиниці спецтехніки, а також відремонтувати системи вуличного освітлення.

На зустрічі обговорювали також результати діяльності громади в освітній, культурній сферах, а також галузі охорони здоров’я. Голова ОТГ ознайомив представників ІФ ЦРМС та ОДА з роботою Витвицької ЗОШ, місцевої амбулаторії, будинку культури. Гості також мали  можливість оглянути й приміщення сільської ради, де нині ведуться будівельні роботи.

Як зазначив очільник громади, пріоритетними напрямами розвитку для ОТГ є органічне аграрне виробництво, альтернативна енергетика, туризм тощо.

Опісля цього, експерти Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування і облдержадміністрації надали працівникам виконавчого комітету ради ОТГ консультації та рекомендації стосовно покращення роботи.

Директор Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк високо оцінив діяльність Витвицької ОТГ. За його словами, громада демонструє ефективну динаміку свого розвитку.

Читайте також: На холодні батареї франківці можуть скаржитися на цілодобову гарячу лінію

Категорії
СТАТТІ
Новини
Loading...