Прикарпатських школярів нагородили за найкращі твори на патріотичну тематику. ФОТО

Нагородили найкращих. Книги, грамоти та цінні подарунки отримали школярі Калуського, Галицького та Рогатинського районів. Вони взяли участь у третьому конкурсі творів на патріотичну тематику....

Нагородили найкращих. Книги, грамоти та цінні подарунки отримали школярі Калуського, Галицького та Рогатинського районів.

Вони взяли участь у третьому конкурсі творів на патріотичну тематику. Його ініціював народний депутат України Віктор Шевченко. У дійстві, що відбувається вже третій рік поспіль за сприяння Благодійного Фонду Олександра Шевченка, взяли участь більше сотні школярів. Цьогоріч вони у прозі та поезії описували боротьбу Січових Стрільців.

«Українці – героїчна нація, ми гартувалась із покоління в покоління. Січові Стрільці – це сміливі юнаки і дівчата, які стали на захист своєї країни. Про їхні подвиги варто знати кожному, як і загалом історію України. Тому й поставили собі за мету таким конкурсом зацікавити дітей до вивчення історії», – каже Віктор Шевченко.

Основна мета конкурсу, розповідають організатори, мотивувати дітей вивчати історію рідного краю.

«Не знаючи уроків минулого, ми не зможемо упорядкувати сучасність. Хочемо показати дітям, що їхні батьки, бабусі і дідусі, предки боролись за соборну Україну. А це означає, що сучасна молодь є творцем своєї держави», – ділиться координаторка проекту Олександра Мечева.

Анастасія Лаба – учениця Рогатинської гімназії. Дівчина вже неодноразово брала участь у творчому конкурсі. Настя написала поезію про Січових Стільців.

«Ми ще не вивчали цієї теми. Але я самостійно працювала над нею. Тим паче, що наші гімназисти також були у лавах Січових Стільців. З допомогою бабусі, нам вдалося написати вірш. І я рада, що він припав до душі журі та отримав перше місце у конкурсі», – розповідає дівчинка.

Такі теми, каже вчителька Анастасії, важкі, але надзвичайно цікаві. А сам конкурс змушує пізнавати, усвідомлювати нашу історію.

«Роль педагога у тому, аби дати дитині натхнення, зацікавити. В жодному разі не нав’язувати свою думку. А мотивувати створити те, про що думаєш, що зачіпає і змушує до роздумів», – каже вчитель української мови та літератури Уляна Мартинюк.

Нагороди за перемогу у творчому конкурсі отримали не тільки учні, але й їхні педагоги.

Світлина від Віктор Шевченко.

Світлина від Віктор Шевченко.

Світлина від Віктор Шевченко.

Світлина від Віктор Шевченко.

Світлина від Віктор Шевченко.

Світлина від Віктор Шевченко.

На правах реклами

Категорії
Політика
Новини
Loading...