Скандального екс-міліціонера з Прикарпаття висунули в президенти

Політична партія “Громада і закон” висунула у кандидати на посаду Президента України голову своєї партії Михайла Ільницького. Як повідомляє Укрінформ, таке рішення прийняли на зїзді...
Політична партія “Громада і закон” висунула у кандидати на посаду Президента України голову своєї партії Михайла Ільницького.

Як повідомляє Укрінформ, таке рішення прийняли на зїзді партії у Києві.

22 березня 2010 року Михайло Ільницький створив Всеукраїнську громадську організацію “Громада і закон”, а 27 березня 2015 року свідоцтво отримала і партія “Громада і закон”. Ільницький є водночас головою партії і громадської організації.

Як відомо, Михайло Ільницький родом з Долинщини, багато років працював у лавах МВС. Зокрема, у 2000-2004 роках працював у Києві на посаді старшого оперуповноваженого в ГУБОЗ, із 2006 року – на посаді заступника начальника Департаменту внутрішньої безпеки МВС.

“З 2009 року дотепер займається викладацькою, науковою і винахідницькою діяльністю у Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника та Київському міжнародному університеті”– зазначено в біографії.

Та прикарпатцям він відомий через скандал з патрульної поліцією. В ніч з 18 на 19 червня 2017 працівники патрульної поліції Івано-Франківська за порушення ПДР зупинили “Skoda Octavia”. Водій не мав ні посвідчення водія, ні “страхівки”, вів себе доволі агресивно та намагався втекти з місця події. Також на його захист кинулась вся родина, з якою він їхав в авто – дружина, син з невісткою та діти. “Відбити” п’яного водія у патрульних намагались і його знайомі, що прибули на місце. Про “пригоди” тієї ночі ще в червні розповідав начальник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець, виклавши відео у Facebook, який теж прибув на місці після кількогодинних баталій патрульних з “групою підтримки” Ільницького, повідомляє Бліц-інфо.

Пізніше Михайло Ільницький заявив, що командир роти наніс йому кілька синців на ногах та зламав мізинець, коли садив до поліцейського авто. Тож подав на нього до суду. У позовній заяві екс-міліціонер Михайло Ільницький вимагає з патрульного Гончарука 1 мільйон гривень моральної шкоди та 33 тисячі гривень матеріальної. 

До слова, міський суд визнав Ільницького винним за статтями 130 і 185 КУпАП – “водіння у нетверезому стані” та “злісна непокора поліції”, оштрафував його на 10 200 гривень та позбавив права керувати транспортним засобом на рік. Та екс-міліціонер оскаржив постанову першої інстанції в Апеляційному суді та переклав вину на свою невістку. 

Читайте також: Франківець створив нову серію “теплих іграшок” – «Обідранці». ФОТО

Категорії
Політика
Новини
Loading...