На Прикарпатті будуть впроваджувати пілотний проект УЄФА із розвитку футболу

Івано-Франківщина увійшла в трійку областей, де буде втілений пілотний проект УЄФА “Граунд” із розвитку футболу. Вчора голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук зустрівся з керівником...

Івано-Франківщина увійшла в трійку областей, де буде втілений пілотний проект УЄФА “Граунд” із розвитку футболу.

Вчора голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук зустрівся з керівником проекту УЄФА “Граунд” Ігорем Янковичем (Сербія) та координатором Оксаною Лесик (Федерація футболу України), передає прес-служба ОДА.

Олег Гончарук зауважив, що для Івано-Франківщини є досить важливо впроваджувати проекти, які допомагають у розвитку і вихованні молодого покоління. І саме впровадження спортивних проектів допоможе прикарпатському краю поповнюватися новими досягненнями.

“Івано-Франківська область завжди з великим  натхненням та відповідальністю ставиться до розвитку різних видів спорту. За останні роки зроблено досить багато, щоб наша молодь мала можливість з користю проводити дозвілля, могла розвиватися і отримати шанс досягти європейських та світових висот. Задля цього в області останнім часом обладнано чимало різних спортивних майданчиків, а також ведеться будівництво великого легкоатлетичного комплексу, який відповідатиме всім спортивним нормам. Добру славу має і стадіон «Хет-Трик Арена», на якому розвивають свої навики юні футболісти з усієї області”, – сказав Олег Гончарук.

Керівник проекту Ігор Янкович зазначив, що у трьох регіонах України, серед яких й Івано-Франківська область, впровадження проекту дасть можливість зробити оцінку поточної ситуації й імплементувати програму, яка розробляється ними. Він наголосив, що для того, аби впровадження проекту дало позитивні результати, потрібно індетифікувати необхідні групи, з якими можна буде працювати.

Оксана Лесик зазначила, що саме в регіонах Київської, Дніпропетровської та Івано-Франківської областей протягом двох років буде розроблятися і впроваджуватися стратегія, щоб залучити якомога більшу аудиторію людей до заняття спортом і футболом зокрема, а також їхньої реєстрації і подальшого впорядкування цієї системи. Координатор проекту наголосила, що досить важливою складовою є тісна співпраця з місцевими громадами і райдержадміністраціями.

Проект передбачає залучати не тільки досвідченних футболістів, а й різної вікової категорії спортсменів, яка включає дошкільнят, школярів та дівчачі футбольні команди.

Читайте також: Франківчанка здобула перемогу на чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби

Категорії
Спорт
Новини
Loading...