З початку квітня українцям збільшили допомогу на дітей: як оформити

З початку квітня в Україні підвищили виплати багатодітним сім’ям. Батьки на кожну третю і наступну дитину щомісяця отримуватимуть 1,7 тис. грн. Кошти нараховуватимуть протягом...

З початку квітня в Україні підвищили виплати багатодітним сім’ям. Батьки на кожну третю і наступну дитину щомісяця отримуватимуть 1,7 тис. грн.

Кошти нараховуватимуть протягом 6 років від народження немовля. Крім того, кожна сім’я з посвідченням багатодітної має можливість оформити додаткову допомогу, пише Газета.

“Якщо в родині четверо дітей, двом із яких ще немає 6 років, держава виплатить на кожного із них по 1,7 тис. грн. Це додатково до щомісячних 860 грн допомоги при народженні дитини”, – пояснили в міністерстві.

Для оформлення допомоги, слід звернутися до найближчого відділення соціального захисту населення і написати заяву на отримання грошей. При собі необхідно мати оригінал і копію посвідчення багатодітної сім’ї, свідоцтва про народження дітей.

Усі виплати здійснюватимуть через Укрпошту або уповноважений державою банк на вибір сім’ї.

З квітня цього року уряд планує виплатити по 1700 гривень на кожну дитину з багатодітної родини, для сімей з маленькими дітьми почнуть встановлювати сповивальні столики в громадських туалетах, “Доступні ліки” можна буде отримати лише за електронними рецептами, залізничні квитки подорожчають, а військових повстанської армії прирівняли до учасників бойових дій.

Читайте також: Ревізія від чиновників: по всій Україні проведуть масові перевірки пенсіонерів

Категорії
Новини
Новини
Loading...