На Франківщині внаслідок інтенсивних опадів підтоплено сотні будинків

Внаслідок випадання в середу, 15 травня, проливних дощів на території області підтоплено дві адмінбудівлі, близько 330 житлових будинків з дворогосподарствами, 5 ділянок автомобільних доріг....

Внаслідок випадання в середу, 15 травня, проливних дощів на території області підтоплено дві адмінбудівлі, близько 330 житлових будинків з дворогосподарствами, 5 ділянок автомобільних доріг.

 Станом на шосту годину ранку четверга, 16 травня, залишається підтопленими 126 дворогосподарств з житловими будинками. Підрозділи У ДСНС в області 14 разів залучались для надання допомоги населенню, інформує управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

Евакуйовано чотирьох осіб із двох житлових будівель та чотирьох осіб з двох підтоплених транспортних засобів, проведено роботи з відкачування і відведення 1840 куб. метрів води. Усього до проведення робіт на території області було залучено 26 одиниць техніки та 90 людей. У місцях виникнення надзвичайних події працюють мобіліьні оперативні групи УДСНС. Розмір завданих збитків встановлюється комісіями органів місцевого самоврядування.

Оголошено “Збір-Аварія” для працівників апарату управління ДСНС, Тисменицького райвідділу, АРЗ СП та ДПРЧ-1 Івано-Франківська.

Приведено в готовність пункт життєзабезпечення Івано-Франківського зведеного загону.

У селі Угринів Тисменицького району водами місцевого потічка відбулось підтоплення 23 приватних дворогосподарств.

У селі Ямниця Тисменицького району водами місцевої річки Павельче прорвало захисну греблю відбувається затоплення території приватних господарств.

Тут, станом на другу годину ночі, внаслідок підняття рівня води в річці Павельче спостерігались підтоплення близько 300 дворогосподарств з житловими будинками . Висота рівня води в будівлях склада від 20 до одного метра. Мешканці будівель самостійно покинули житло, працівники пожежно-рятувальної служби за допомогою автомобілів підвищеної прохідності евакуювали чотирьох людей. Депутати Ямницької ОТГ проводять подворовий обхід підтоплених територій для уточнення наслідків та необхідності надання допомоги населенню.

Станом на шосту годину ранку в Ямниці залучено 62 рятувальників на 19-ти одиницях техніки, 1 катамаран, 5 човнів.

Рівень води в річці стабілізувався, спостерігається тенденція до зниження рівня. На місці події проводиться виїзне засідання комісії з надзвичайних ситуацій та техногенно-екологічно безпеки Ямницької ОТГ.

У цьому селі ільшість дамб не витримало напору води. О першій ночі в селі вимкнено електропостачання.

У Івано-Франківську підтоплено проїжджі частини на чотирьох вулицях від 100 до 400 метрів. 80 сантиметрів води зафіксовано в підвальних приміщень ТЦ “Бельведер”.

Також затоплено територію поблизу спортивного клубу “Штанга” та приватних гаражів. На вулиці Коновальця на 80 сантиметрів підтоплено підвальне приміщення приватного житлового будинку.

Поодинокі підтоплення також зафіксовані в селі Крихівці, селах Височанка і Старий Мартинів Галицького району, селі Угорники Коломийського району, селі Загвіздя Тисменицького району.

У селищі Войнилів Калуського району на вулиці 50 років УПА підтоплено приватне дворогосподарство.

Фото: УДСНС в Івано-Франківській області.

Читайте також: На Тисмениччині укріпляють дамбу Бистриці. ФОТО

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...