У центрі Франківська зібралася мирна акція на підтримку постраждалих в Рівному активістів. ФОТО

Сьогодні, 27 травня, в Івано-Франківську на Вічевому майдані зібралася мирна акція в підтримку активістам, яких затримали в Рівному. У Рівному затримали і затягли до міліції...

Сьогодні, 27 травня, в Івано-Франківську на Вічевому майдані зібралася мирна акція в підтримку активістам, яких затримали в Рівному.

У Рівному затримали і затягли до міліції двох неповнолітніх за одиночний пікет із плакатом про “імпічмент” Володимира Зеленського.

“Ми побачили, що в рівному вийшли люди на мирну акцію протесту, щоб висловити свою думку, а правоохоронці на них накинулись. Їх було всього декілька і вони не загрожували людям. Для нас це було дуже дивно. Я вважаю, що в нашій країні кожен має право висловити свою думку навіть якщо вона проти діючого президента. У нас в країні свобода слова. Ми часто бачимо, як до нас ставиться влада, і як часто порушцються права людини, але ми все одно стараємося згладжувати ці непорозуміння”, -коментує активістка Наталя.

Активісти та студенти зібралися на мирну акцію, щоб таким чином висловити свою підтримку та показати, що люди будуть реагувати на подібні ви падки та не залишать це без уваги.

“Суспільство може вибрати і чорта, але суспільство має бути активне”, – каже Ярослав, житель Франківська.

“Я вважаю, що неприпустимо не давати людям висловлювати свою думку. Це не Росія і таку поведінку потрібно присікати ще на початкових етапах. При новому президенті вони прощупують моменти, де можна спіймати нас на слабкості, тому ми не можемо дати їм таку можливість”, – розповідає активіст Богдан, студент.

“При міському відділі поліції створений сектор привентивної комунікації. Суть поліції діалогу, пояснити учасникам акції їхні права та обов’язки. Цей захід мирний та має право на життя, порушень громадського порядку не відбувається”, – коментує Микола Гурак, поліцейський перемов.

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...