Безпека під час відпочинку в горах і на воді: прикарпатські рятувальни провели майстер-клас. ФОТО

26 червня в управлінні ДСНС в Івано-Франківській області відбулася зустріч рятувальників з представниками засобів масової інформаціїЇ. Рятувальники розповіли як подбати про безпеку під час...
26 червня в управлінні ДСНС в Івано-Франківській області відбулася зустріч рятувальників з представниками засобів масової інформаціїЇ.

Рятувальники розповіли як подбати про безпеку під час відпочинку в горах та на водних об’єктах.  В ході зустрічі провідний фахівець сектору зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю управління ДСНС в області Світлана Бабушкіна зазначила, що з початку року рятувальники надали допомогу в горах та на воді  56 людям. Тому рятувальники радять, організовуючи відпочинок, подбати про безпеку.

Під час спілкування з журналістами Тарас Бринда – начальник 4-ї спеціалізованої пошуково-рятувальної групи СПРЧ АРЗП наголосив, що люди часто вирушають в гори без належної підготовки. Гірський рятувальник порадив заздалегідь планувати мандрівку, підготувати належне екіпірування та обрати нескладний маршрут. Зокрема, у кожного з туристів має бути спеціальне взуття, одяг, ліхтарик, карта, запас води й продуктів харчування та аптечка, а також заряджений мобільний телефон. На мобільний телефон можна встановити спеціальний додаток, який допоможе зорієнтуватися в горах. Кожен з туристів перед мандрівкою може звернутися до гірських рятувальників за консультацією щодо безпеки обраного маршруту та погодних умов на найближчі дні. Тарас Бринда зазначив, що гірськими рятувальниками з початку року здійснено 38 виїздів, врятовано 53 людей, ще 19 осіб в горах отримали травми.

В свою чергу начальник групи водолазно-рятувальних робіт АРЧ АРЗП  Богдан Утриско розповів про правила безпеки на водних об’єктах. Заборонено купатися в невідомих та непризначених для купання місцях, в жодному разі не заходьте у воду в нетверезому стані, не залишайте дітей без нагляду. Якщо ви побачили, що людина тоне, не потрібно впадати в паніку, подайте потерпілому руку, палку, а навіть і порожню пластикову пляшку. Якщо ж самі допомогти не в змозі, то покличте на допомогу людей, що знаходяться поруч. Рятувальник зазначив, що з початку року на водних об’єктах області загинуло 19 осіб з них – 3 дитини.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області звертається до всіх мешканців краю: будьте обережні під час відпочинку, у разі надзвичайної ситуації телефонуйте за номером «101».

Читайте також: Вирвані дерева та завалені паркани: на Прикарпатті вирувала негода. ФОТО

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...