На Калущині чоловік спіймав гігантського сома. ФОТО

Минулої суботи 41-річного мешканця села Пійло Калуського району Івано-Франківської області спіймав гігантського сома. Ігор Олексина спіймав на спінінг рибу завважки 21 кг 200 г....

Минулої суботи 41-річного мешканця села Пійло Калуського району Івано-Франківської області спіймав гігантського сома.

Ігор Олексина спіймав на спінінг рибу завважки 21 кг 200 г. А коли виміряли довжину риби, то виявилось, що вона має 1 м 42 см.

Такого рибальського «трофею», зросту майже як він сам, чоловік донедавна навіть у руках не тримав. Найбільшим його рекордом був впійманий раніше амур вагою 8 кг 700 г. Про це повідомляє “Нафтохімік-Калуш”.

“Разом з друзями на рибалку ми поїхали 5 липня на річку Сівка, зокрема в Старий Мартинів Галицького району, де вона впадає в Дністер, – розповідав Ігор. – Колеги вирішили, що ловитимуть лящів, карасів на іншу не хижу рибу. А я на надувній моторній лодці, плаваючі по Сівці зі спінінгом і рибальськими снастями, з великим бажанням робив спроби, щоб впіймати щуку, окуня чи іншого хижака. На жаль, до вечора у мене не було жодної покльовки”.

Після ночівлі я з 5-ої години ранку знову виплив на Сівку риболовити. Довший час закидання також не були результативними. Припливши по Сівці до місця, де вона впадає в Дністер, я побачив, що вода в ньому значно чистіша, ніж у Сівці. Біля понтонів були рибалки, тож я поплив униз по течії та пробував щось впіймати недалеко від одного берега Дністра, то від другого. Але покльовки знову не було, – згадує чоловік.

Зморившись від такої риболовлі та недовгого сну, вирішив закинути якір, поснідати та трохи відпочити. Після цього на спінінгу поміняв резину на велику селіконову з офсетним гачком та продовжив ловити рибу. На другому закиданні і клюнув той велетенський сом. Десь півгодини виважував цього монстра, який протягнув мене разом з лодкою і якорем вниз по течії на 150 метрів. Але в результаті важкої боротьби з рибою я таки її переміг. Мені повезло сома взяти у підсак і притягнути до берега, – додає Ігор.

Коли чоловік витягнув рибу, то радості не було меж, бо такий трофей впіймати вдається не часто й не багатьом рибалкам. Друзі були у захваті від такого улову не менше мене. Звісно, вони ж і першими його привітали з встановленим особистим рекордом у риболовлі.

Читайте також: В Коломиї рибалка витяг із міського озера велетенського товстолоба

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...