У Мінську домовилися про обмін полонених: 208 росіян на 69 українців

На перемовинах у Мінську домовились про обмін полоненими та засудженими за схемою 208 на 69. Про це заявив на брифінгу представник України в політичній...

На перемовинах у Мінську домовились про обмін полоненими та засудженими за схемою 208 на 69. Про це заявив на брифінгу представник України в політичній підгрупі тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний, пише ББС Україна.

 “Українська сторона вчора була готова почати цю процедуру і запропонувала відповідне число. Це підтримали навіть представники з ОРДО та ОРЛО, але заперечив Кремль. Тому домовлено про процедуру “правової чистки”, – заявив пан Безсмертний.

За його словами, “правова чистка” проводитиметься по багатьох людях, оскільки вони були затримані чи засуджені за різними звинуваченнями і у різні періоди. “Десь це буде декілька днів, десь це буде декілька тижнів, а по комусь можливо – декілька місяців. Але ця процедура запущена”, – зазначив він.

За словами пана Безсмертного, 24 полонені українські моряки перебувають за межами цієї домовленості.

“Моряки перебувають за межами цього процесу. Щодо них є рішення міжнародного трибуналу та діалог президента Зеленського та Путіна”, – пояснив він.

Роман Безсмертний також повідомив на брифінгу, що з 21 липня запроваджується безстрокове припинення вогню на Донбасі і зупинка мінування території.

“З 00:00 21 липня розпочинається безстрокова заборона на обстріл. Забороняється будь-яке ведення вогню”, – наголосив він.

Також ухвалене рішення про відбудову моста у Станиці Луганській та ліквідації фортифікаційних споруд в його районі.

Читайте також:Володимир Зеленський не приїде цього тижня на Прикарпаття

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...