3000 гривень за відсутність квитка: “Укрзалізниця” лякає пасажирів великими штрафами

Пасажирів Укрзалізниці вже незабаром можуть штрафувати на величезну суму. Укрзалізниця має намір підвищити штрафи за безквитковий проїзд в електропоїздах до 3000 грн. Про це...

Пасажирів Укрзалізниці вже незабаром можуть штрафувати на величезну суму.

Укрзалізниця має намір підвищити штрафи за безквитковий проїзд в електропоїздах до 3000 грн. Про це сказав директор регіонального філіалу “Південно-Західна залізниця” Роман Веприцький.

За його словами, такий метод боротьби з безбілетниками – досить справедливий.

“Хочемо підвищити штрафи з поточних 110 грн до 3000 грн. Крім того, хочемо внести зміни до положення про штрафи. Зараз всі гроші отримує місцева влада, на території якої був виписаний протокол про адміністративне правопорушення. Ми хочемо, щоб частину отримувала місцева влада, а частину – Укрзалізниця. Оплата піде на інфраструктуру. Думаємо, що це буде справедливо”, – сказав чиновник в інтерв’ю ЦТС.

Крім того, каже Веприцький, з “зайцями” будуть боротися за допомогою “правильних турнікетів, огорож та зон очікування усередині станцій”.

Зараз Укрзалізниця готує відповідні пропозиції у Верховну Раду. Тому коли саме нові штрафи набудуть чинності (і чи набудуть взагалі) – поки невідомо.

Читайте також: Від початку року в прикарпатських браконьєрів конфіскували понад 200 кг риби

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...