Зеленський визначив покарання для нардепів за прогули та кнопкодавство

Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту як невідкладний проект закону про внесення змін до статті 81 Конституції. У ній мовиться про додаткові підстави для...

Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту як невідкладний проект закону про внесення змін до статті 81 Конституції. У ній мовиться про додаткові підстави для дострокового припинення повноважень народного депутата України.

Глава держави пропонує достроково припиняти повноваження депутатів, якщо на це будуть підстави, законопроект вже зареєстрували на сайті Верховної Ради України, інформує канал новин 24.

Що може стати причиною для припинення повноважень нардепа:

– Кнопкодавство – неособисте голосування. Такий факт має встановити суд.
– Прогули – відсутність на третині пленарних засідань Ради або комітетів протягом однієї сесії без поважних на те причин. У такому випадку повноваження депутата припиняє Верховний суд.

– Переїзд в іншу країну для постійного проживання та припинення громадянства. У такому випадку його повноваження припиняє Верховна рада

Депутатам, які приймуть рішення скласти повноваження, пропонується самостійно оголошувати заяву у Верховній Раді. Раніше її писали на ім’я спікера. Припинення повноважень депутата автоматично і без рішення парламенту можливе у разі смерті народного обранця.

Читайте також: Денис Шмигаль назвав кандидатів на посади заступників голови ОДА

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...