Денис Шмигаль вакцинувався від грипу та дифтерії. ФОТО

У п’ятницю, 22 листопада, голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль власним прикладом закликав прикарпатців вакцинуватися від інфекційних хвороб. Очільник обласної державної адміністрації щепився від грипу...

У п’ятницю, 22 листопада, голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль власним прикладом закликав прикарпатців вакцинуватися від інфекційних хвороб.

Очільник обласної державної адміністрації щепився від грипу та дифтерії, інформує “Галка”.

“Перш за все я це зробив для себе особисто. Бо кожного дня я контактую майже з тисячею людей. Тому, звичайно, треба вакцинуватися навіть для того, щоб убезпечити свою сім’ю від інфекцій.  Паралельно роблячи це для себе, подумав, що потрібно людям власним прикладом показати, що це треба робити”, – розповідає Шмигаль.

Денис Шмигаль зауважує – наразі на Франківщині вакциновані близько 70% дітей і близько 40% дорослих.

“Треба, щоб щепленими було більше 50% населення країни, бо це призводить до створення так званого глобального імунітету, коли ми можемо побороти інфекцію та убезпечити націю від епідемій”.

За словами голови ОДА, всі медичні заклади Івано-Франківщини забезпечені вакцинами від десяти інфекційних захворювань. Щеплення від грипу не входить у цих 10 обов’язкових безкоштовних щеплень, його можна придбати в аптеках.

“Всіх закликаю: щепіться, бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх рідних. Це добровільна справа, тому не маю права нікого змушувати, але можу лише просити та показувати власних прикладом”, – додає Шмигаль.

Категорії
Новини
Новини
Loading...