Перевезення дітей без автокрісел: у Франківську оштрафували 8 водіїв. ВІДЕО

За пів місяця в Івано-Франківську оштрафували 8 водіїв за перевезення дітей без автокрісел. Про це сьогодні розповів заступник начальника обласного управління патрульної поліції Андрій...

За пів місяця в Івано-Франківську оштрафували 8 водіїв за перевезення дітей без автокрісел.

Про це сьогодні розповів заступник начальника обласного управління патрульної поліції Андрій Киричук, передає Суспільне.

Іванофранківець Назар Левицький – батько дворічної дитини. Вже тиждень, як він купив спеціальне автокрісло. Чоловік розповідає, що привіз його із Польщі. Там воно коштувало півтори тисячі гривень.

“Оскільки ми часто їздимо, давно вже задумалися над покупкою автокрісла. Після того, як ухвалили закон, остаточно замислився не так за штраф, як за безпеку дитини. Шукали тут. Крісла порозбирали і нам сказали, що ціна наступного завозу буде вищою”, – ділиться Назар Левицький.

Водій із 28-річним стажем Ігор Крижанівський розповідає, що позитивно ставиться до закону, проте має деякі зауваження:

“Крісло повинно бути в автомобілі. Але, на жаль, ще немає визначення, яке саме має бути. І от якщо буде певне визначення, тоді, я думаю, водії будуть до цього серйозніше ставитися”.

Заступник начальника обласного управління патрульної поліції Андрій Киричук каже, що такий закон уже був, але досі він не передбачав штраф за недотримання правил.

“Законодавець чітко не передбачає, що це саме мають бути автокрісла. Це мають бути спеціальні засоби, які дозволяють уже зафіксувати дитину. Є спеціальний засіб як бустер. Тобто він може використовуватися уже для більш дорослих дітей”, – додає Андрій Киричук.

До слова, 21 листопада в Україні набув чинності закон, який передбачає штрафи за перевезення дітей в автомобілі без спеціальних засобів кріплення.

Заборонено перевозити без автокрісел дітей, нижчих за 145 сантиметрів, або віком до 12 років. За недотримання правил водія чекає штраф 510 гривень, а за повторне порушення — 850.

Читайте також: Вчинив ДТП і втік: франківців просять допомогти відшукати винуватця. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...