Нардепи підтримали відтермінування штрафів за “євробляхи”

Закон також передбачає відтермінування більш жорстких стягнень для “новоприбулих євробляхерів”. Нардепи підтримали у першому читанні законопроєкт щодо відтермінування штрафів за ввезення “євроблях” до 31...

Закон також передбачає відтермінування більш жорстких стягнень для “новоприбулих євробляхерів”.

Нардепи підтримали у першому читанні законопроєкт щодо відтермінування штрафів за ввезення “євроблях” до 31 грудня 2019 року, інформує ТСН.

Про це свідчить сторінка законопроєкту №2288 “Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового порядку застосування статей 470 та 481” на сайті Верховної Ради.

Судячи з інформації, документ підтримало 311 депутатів. Вони також погодились скоротити терміни підготовки документу до другого читання.

Нагадаємо, що попередній закон відтерміновував штрафи за “євробляхи” до 20 листопада 2019 року. Документ також продовжував дію періоду, протягом якого за порушення умов розмитнення не штрафували.

Автори нового законопроєкту пояснюють, що попереднє відтермінування штрафів у повному обсязі не дозволило вирішити проблему “євроблях” та остаточно вирішити питання їхнього розмитнення. Тому виникла необхідність у внесенні змін до Митного кодексу.

Крім того закон стосується тих, хто ввіз чи ввезе з порушеннями автівки уже в період від 22 серпня до 31 грудня 2019 року.

“У разі ухвалення законопроєкту, до осіб, які вчинили порушення митних правил, передбачені частинами четвертою-шостою статті 470 та частинами четвертою-шостою статті 481 МКУ, у період від 22 серпня до 31 грудня 2019 року включно, застосовуватимуться санкції у вигляді штрафу в розмірі 8,5 тисячі гривень та 17 тисяч гривень відповідно”, – сказано у рішенні профільного комітету.

Тобто відтерміновано набуття чинності ще більш жорстких штрафів для новоспечених “євробляхерів”.

Раніше Нардепи підтримали відтермінування жорстких екостандартів для нових авто Нардепи підтримали відтермінування жорстких екостандартів для нових авто лідер “євробляхерів” розповів, коли Рада розгляне закон щодо бюджетного розмитнення авто. Ярошевич закликав “євробляхерів” готуватись бюджетно розмитнювати авто.

Читайте також: Як після реконструкції виглядатиме перехрестя Довга – Берегова в Івано-Франківську. ФОТО

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...