Прикарпатський онкоцентр отримав сучасний томограф вартістю понад 40 мільйонів. ФОТО

Шостого грудня в Прикарпатському клінічному онкологічному центрі, що на вулиці Медичній, 17, урочисто відкрили кабінет магнітно-резонансної томографії. Медзаклад отримав сучасний томограф Vantage Titan MRT-1510...

Шостого грудня в Прикарпатському клінічному онкологічному центрі, що на вулиці Медичній, 17, урочисто відкрили кабінет магнітно-резонансної томографії.

Медзаклад отримав сучасний томограф Vantage Titan MRT-1510 виробництва «Canon Medical Systems Corporation», який незамінний у діагностиці онкопатології, пише “Галка”.

Це – перший сучасний томограф на Прикарпатті, який знаходиться у державному медзакладі. Досі подібні апарати були лише в приватних клініках.

За словами завідувачки відділення променевої діагностики Прикарпатського клінічного онкологічного центру, лікарки Ірини Закали-Горішко, раніше заклад потребував такого кабінету МРТ.

“Ми дуже щасливі його отримати. У нього велика роздільна здатність, тому це важливо для стадіювання раку. Досі у нас була велика потреба в такому приладі – ми не могли робити такі обстеження. Вдень на томографі можна буде обстежити 5-6 пацієнтів. Обстеження з контрастом займатиме близько 40 хв, без контрасту – годину. Це єдиний такий апарат у державному закладі на всю область”, – зазначила Ірина Закала-Горішко.

Головний лікар Прикарпатського клінічного онкологічного центру Володимир Романчук зауважив, що 25 пацієнтів уже обстежилися в новому кабінеті МРТ, тож апарат успішно пройшов випробування.

“Апарат сучасний, мені казали, що в західному регіоні такого більше нема. Тішить, що він буде служити для наших пацієнтів. Онкологічно хворих або людей з підозрою на рак обстежувати будемо безкоштовно. Але їх зможуть направляти лише нейрохірурги та онкологи. Для інших пацієнтів вартість обстеження становить 2460 гривень. У приватних клініках набагато дорожче”, – додає Володимир Романчук.

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль зазначив, що вартість нового обладнання – понад 40 мільйонів гривень.

“Проблема України полягає в тому що люди дізнаються про онкохворобу вже на пізніх стадіях. Завдяки цьому томографу можна буде з дуже високою точністю визначати онкопатології у всіх органах і системах організму. Це дуже важливо, бо може врятувати життя. Відкриття кабінету МРТ – дуже чудова новина, особливо в контексті медичної реформи”, – каже Шмигаль.

Після урочистого перерізання стрічки священник освятив кабінет та поблагословив працівників медзакладу.

Читайте також: У Івано-Франківську ДТП на Незалежності. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...